Φαρκαδόνα: Απατεώνες σόκαραν ηλικιωμένη και την έστειλαν στο νοσοκομείο

0 645

Ανησυχία έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στη Φαρκαδόνα, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, από τα τηλεφωνήματα αγνώστων προς ηλικιωμένα άτομα, προσπαθώντας να τα εξαπατήσουν.

Αρκετοί ηλικιωμένοι της Φαρκαδόνας αλλά και χωριών την τελευταία εβδομάδα όπως καταγράφει η ηλεκτρονική εφημερίδα ΚΡΗΝΗ LIVE δέχονται τηλέφωνα από άγνωστους, οι οποίοι προσποιούνται υπαλλήλους της ΔΕΗ, ασφαλιστικών εταιριών, υπαλλήλων νοσοκομείων κ.α. και τους αναφέρουν πως κάποια συγγενικά τους πρόσωπα βρίσκονται σε κίνδυνο, ότι το σπίτι τους κινδυνεύει και ανάλογα τεχνάσματα ζητώντας μεγάλα και μικρά χρηματικά ποσά.

Ανάλογα περιστατικά είχαν συμβεί και κατά το παρελθόν, τόσο στην εν λόγω περιοχή, όσο και στην ευρύτερη, όπου ηλικιωμένοι είχαν πέσει θύματα απατεώνων. Τα τηλέφωνα αυτά επανήλθαν και πάλι, θορυβώντας αρκετά τους κατοίκους και δη όλους εκείνους που έχουν γονείς ηλικιωμένους.

Τα χρηματικά ποσά που ζητούν οι άγνωστοι σε κάποιες των περιπτώσεων είναι μεγάλα. Μάλιστα δεν έχουν καμιά ευαισθησία καθώς εφευρίσκουν τρόπους για να εξαπατήσουν τους ηλικιωμένους που προκαλούν φόβο. Τα περισσότερα τηλέφωνα κάνουν λόγο ότι συγγενικά πρόσωπα ηλικιωμένων έχουν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα και χρειάζονται άμεσα μεγάλα χρηματικά ποσά. Σε άλλα πάλι τηλέφωνα οι άγνωστοι προσποιούνται τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, σημειώνοντας ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τους καταμετρητές και χρειάζεται η αλλαγή για να μην ξοδεύουν πολύ ρεύμα, φυσικά με το αζημίωτο.

Ωστόσο το πρώτο επιχείρημα χρησιμοποιείται τις περισσότερες φορές και σχετίζεται με τα τροχαία ατυχήματα.

Το συγκεκριμένο επιχείρημα έφεραν και σε μια ηλικιωμένη της Φαρκαδόνας, η οποία μεταφέρθηκε μάλιστα στο Κέντρο Υγείας για τις πρώτες βοήθειες καθώς υπέστη σοκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ηλικιωμένη δέχτηκε τηλέφωνο από άγνωστο άτομο το οποίο της ανέφερε ότι το παιδί της ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα και χρειαζόταν άμεσα χρήματα. Η ηλικιωμένη η οποία προ ετών είχε χάσει δυο παιδιά σε τροχαίο ατύχημα, υπέστη σοκ, στο άκουσμα ότι το παιδί της τραυματίστηκε σε τροχαίο. Η ηλικιωμένη φέρεται να μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας, καθώς υπέστη σοκ.

Απορίες δημιουργεί το γεγονός ότι οι άγνωστοι απευθύνονται μονάχα σε σπίτια ηλικιωμένων κι όχι σε τηλέφωνα που αντιστοιχούν σε νεότερα άτομα.

Πολλοί πολίτες έχουν απευθυνθεί στην Αστυνομία, μεταφέροντας το γεγονός. Οι αρμόδιες Αρχές σε τοπικό, Θεσσαλικό και πανελλαδικό επίπεδο συνιστούν την ιδιαίτερη προσοχή των πολιτών και να μην πείθονται από τηλέφωνα αγνώστων ή από άμεσες επαφές μέσω επισκέψεων αγνώστων στις οικίες τους.

krinilive.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr