Ο καιρός για σήμερα Τετάρτη και τις επόμενες ημέρες από τον Μετεωρολόγο Μιχάλη Σιούτα

0 939

Άστατος, με ηλιοφάνεια τις πρωινές ώρες, από το μεσημέρι βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, καθώς και στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στα ορεινά της Κρήτης. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες με χαλαζοπτώσεις είναι πιθανές στην κεντρική Μακεδονία, στην ανατολική Θεσσαλία και στο βορειοδυτικό Αιγαίο.

Άνεμοι, μεταβλητοί, στο Αιγαίο Βορειοδυτικοί, 3-5 Μποφόρ.

Θερμοκρασίες, στη βόρεια Ελλάδα από 14 έως 33, στη νότια από 17 έως 35 και στις νησιωτικές περιοχές από 20 έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, το πρωί ηλιοφάνεια με συννεφιά, το απόγευμα σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Άνεμοι, μεταβλητοί 3-4 Μποφόρ. Θερμοκρασία, από 20 έως 32 βαθμούς.

Στην Αττική, ηλιοφάνεια με συννεφιά, το απόγευμα πιθανές τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Άνεμοι μεταβλητοί, 3-4 Μποφόρ. Θερμοκρασία, από 20 έως 32 βαθμούς.

Την Πέμπτη, στη δυτική και νότια Ελλάδα καλός καιρός. Στη Μακεδονία, στην ανατολική Θεσσαλία και στη βόρεια Πελοπόννησο, άστατος, από το μεσημέρι βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι μεταβλητοί, στο Αιγαίο Βορειοδυτικοί, 3-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 36-37 βαθμούς.

Την Παρασκευή, καλός καιρός με αρκετή ηλιοφάνεια σε όλη σχεδόν τη χώρα. Εξαίρεση η Μακεδονία και η βόρεια Θεσσαλία, όπου το απόγευμα αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι Βοριάδες, στο Αιγαίο 5-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θ΄ αλλάξει σημαντικά.

makthess.gr

Ο Μιχάλης Σιούτας είναι Διαδάκτορ Μετεωρολόγιας ΑΠΘ, του  Κέντρου Μετρολογικών εφαρμογών του ΕΛΓΑ αεροδρομίου Μακεδονίας Θεσσαλονίκης και κατάγεται από την Θεοτόκο Χασίων του Δήμου Μετεώρων

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr