Στους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας μίλησε ο Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος

0 737

Μία πολύ όμορφη ομιλία από τον Μητροπολίτη Σταγών & Μετεώρων κ. Θεόκλητο είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας προσκεκλημένος από την διεύθυνση του Σχολείου σε μία θρησκευτική εκδήλωση.

Ο Μητροπολίτης αφού χαιρέτησε τους μαθητές, αναφέρθηκε κυρίως στο επίκαιρο θέμα της Μεγάλης Εβδομάδας και εξήγησε στους μαθητές ότι το Πάσχα είναι το κεντρικότερο γεγονός στην λατρευτική, εκκλησιαστική και πνευματική ζωή της Χριστιανοσύνης.

Το Πάσχα είναι η εορτή της Αναστάσεως του Χριστού και η διάβαση του ανθρώπου από το θάνατο στην ζωή. Εξήγησε με πολλά παραδείγματα από την Καινή και την Παλαιά Διαθήκη, ότι χρειάζεται ψυχική προετοιμασία για να φθάσει ο άνθρωπος σε αυτό το γεγονός, ώστε να βιώσει το Πάσχα προσωπικά.

Ανέλυσε ποιο είναι το νόημα και ο σκοπός της νηστείας από την εκκλησία και το σημαντικότερο αγαθό που πρέπει να έχουν οι άνθρωποι και είναι η ταπείνωση.

Έκανε μία ιστορική αναδρομή για την πλάση και την ύπαρξη του ανθρώπου στη Γη μέχρι σήμερα και αναφέρθηκε στις αρετές που πρέπει να έχει ένας άνθρωπος και ειδικά τα παιδιά όπως η αγάπη, η φιλία, ο σεβασμός, η πειθαρχία, η ειλικρίνεια, η μετάνοια, η συγχώρεση, η εξομολόγηση, η δικαιοσύνη και η αλληλοβοήθεια ώστε να δημιουργήσουν μία γερή βάση για τη μετέπειτα πορεία στη ζωή τους.

Η εκδήλωση έκλεισε με προτροπές και ευχές του Μητροπολίτη προς τους μαθητές να περάσουν καλές γιορτές και σχολικές διακοπές τις Άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας του Πάσχα.

Ο διευθυντής ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη για την πολύ ωραία και ουσιαστική ομιλία που ανέπτυξε στο διδακτικό προσωπικό και στους μαθητές, που σίγουρα αποκόμισαν πάρα πολλά και πλέον θα γνωρίζουν κάποια σημαντικά στοιχεία για τη θρησκεία μας.

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής

Χρήστος Καραγεώργος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr