Ακυρώνεται η εκλογή του προέδρου της Δημ. Κοινότητας Καλαμπάκας;

Ένσταση για την εκλογή του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμπάκας κ. Ευάγγελου Λαϊτσα κατέθεσαν οι σύμβουλοι της μειοψηφίας, Γιάννης Αθανασούλας και Σμαραγδή Νάκη.

0 345

Ένσταση για την εκλογή του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμπάκας κ. Ευάγγελου Λαϊτσα κατέθεσαν οι σύμβουλοι της μειοψηφίας, Γιάννης Αθανασούλας και Σμαραγδή Νάκη.  

 

Ο κ. Ευάγγελος Λαϊτσας

Ένσταση για την εκλογή του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμπάκας κ. Ευάγγελου Λαϊτσα κατέθεσαν οι σύμβουλοι της μειοψηφίας, Γιάννης Αθανασούλας και Σμαραγδή Νάκη. Η ένσταση κατατέθηκε στο Τμήμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφερειακής Διοίκησης Τρικάλων και αναφέρει τα εξής:  

“Ενιστάμεθα κατά του άριθ. 1/2011 Πρακτικού του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμπάκας του Δήμου Καλαμπάκας για την εκλογή Προέδρου για την διετία 2011 – 2012 και συγκεκριμένα για το δεύτερο μέρος του πρακτικού που αφορά την επανάληψη της ψηφοφορίας με το αιτιολογικό ότι δεν επιτεύχθηκε η απόλυτη πλειοψηφία με την πρώτη ψηφοφορία.

  • Επειδή η επανάληψη της ψηφοφορίας δεν προβλέπεται από τον Νομό αλλά και ούτε η ακύρωση της εκλογής και η επανάληψη της ψηφοφορίας.
  • Επειδή μετά την πρώτη ψηφοφορία δεν θα έπρεπε να γίνει δεύτερη αλλά να ακολουθήσει κλήρωση ενώπιόν μας για την εκλογή του προέδρου.
  • Κατόπιν των ανωτέρω θεωρούμε την συνέχιση της διαδικασίας ακόμη, παράνομη και μη προβλεπόμενη από τον νόμο και θα πρέπει μετά την πρώτη ψηφοφορία να καλέσετε τους ισοψηφήσαντες για να γίνει κλήρωση όπως έγινε και στις Τοπικές Κοινότητες για την εκλογή του προέδρου αυτών».

Όλα όμως ως φαίνεται θα κριθούν από τα πρακτικά της συνεδρίασης και πως αυτά έχουν διατυπωθεί.
Το κομμάτι των πρακτικών που αφορά την απόφαση αναφέρει τα εξής:

«Μετά το πέρας της αναφερόμενης διαδικασίας και αφού οι ενδιαφερόμενοι για τα αξιώματα του προέδρου και του Αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμπάκας Δήμου Καλαμπάκας έθεσαν τις υποψηφιότητές τους ο προεδρεύων κάλεσε όλα τα παρόντα μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμπάκας να προβούν, με φανερή ψηφοφορία, στην εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου ξεχωριστά για κάθε αξίωμα, ανάμεσα στους υποψήφιους Συμβούλους.
Έπειτα από την διαδικασία της ψηφοφορίας για την εκλογή ο Προεδρεύων ανέγνωσε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας τα οποία έχουν ως εξής:
Στην ψηφοφορία που προηγήθηκε για το αξίωμα του Προέδρου
1. Λαΐτσας Ευάγγελος έλαβε δυο (2) ψήφους
2. Νάκη Σμαραγδή έλαβε δυο (2) ψήφους
Αναλυτικότερα, υπέρ της εκλογής του κ. Λαΐτσα Ευάγγελου (πρώτου υποψηφίου) στη θέση του προέδρου ψήφισαν δυο (σύμβουλοι) Σύμβουολοι και ονομαστικά οι κ.κ. Λαΐτσας Ευάγγελος και Κοντογούλας Στέφανος.
Υπέρ της εκλογής της κ. Νάκη Σμαραγδής (δεύτερου υποψηφίου) στη θέση του προέδρου ψήφισαν δυο (2) Σύμβουλοι και ονομαστικά οι κ.κ. Αθανασούλας Ιωάννης και Νάκη Σμαραγδή.
Ο κ. Πιπερίδης Γρηγόριος ψήφισε λευκό.
Επειδή κανείς δεν έλαβε την απόλυτη πλειοψηφία ο πρόεδρος επανέλαβε την ψηφοφορία.
Στην συνέχεια της ψηφοφορίας έλαβαν
3. Λαΐτσας Ευάγγελος έλαβε τρεις (3) ψήφους
4. Νάκη Σμαραγδή έλαβε δυο (2) ψήφους
Αναλυτικότερα υπέρ της εκλογής του κ. Λαΐτσα Ευάγγελο (πρώτου υποψηφίου) στη θέση του Προέδρου ψήφισαν τρεις Σύμβουλοι και ονομαστικά οι κ.κ. Λαΐτσας Ευάγγελος, Κοντογούλας Στέφανος και Πιπερίδης Γρηγόριος.
Υπέρ της εκλογής της κ. Νάκη Σμαραγδή (δεύτερου υποψηφίου) στη θέση του Προέδρου, ψήφισαν δυο (2) Σύμβουλοι και ονομαστικά οι κ.κ. Αθανασούλας Ιωάννης και Νάκη Σμαραγδή».
Ο κ. Σακελλαρίου επιμένει πως και η πρώτη εκλογή της διαδικασίας πρέπει να ακυρωθεί γιατί (όπως ανέφερε) δεν ψήφισαν οι Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr