Παναγιώτα Δριτσέλη: Η προστασία του παιδιού στο επίκεντρο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

0 795

Μία ακόμα θετική ρύθμιση έρχεται να ενισχύσει το πλαίσιο για την στήριξη της οικογένειας και του παιδιού και την προστασία της παιδικής ηλικίας. Συγκεκριμένα, μετά από πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, ξεκινάει άμεσα η εφαρμογή της δωρεάν οδοντιατρικής φροντίδας για 900.000 παιδιά του δημοτικού, μέσω επιδότησης του σχετικού κόστους εξ’ ολοκλήρου από τον ΕΟΠΥΥ. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο και διαχρονικό κενό σε σχέση με την προστασία της στοματικής υγείας των παιδιών. Την ίδια στιγμή κορυφώνονται οι θετικές παρεμβάσεις για την στήριξη των παιδιών και σε επίπεδο εκπαίδευσης και σε επίπεδο κοινωνικής πρόνοιας γενικότερα.

Τα νέα επιδόματα τέκνων, με σημαντικές αυξήσεις για την πλειοψηφία των οικογενειών με παιδιά, η ενίσχυση των προγραμμάτων της δημόσιας εκπαίδευσης για την υγεία και την ορθή διατροφική συμπεριφορά των παιδιών (πρόγραμμα κολύμβησης στα δημοτικά σχολεία, πρόγραμμα της θεματικής εβδομάδας στο γυμνάσιο, με έμφαση στη διατροφική παιδεία), αλλά και το νέο πλαίσιο για την τεκνοθεσία και την αναδοχή αποτελούν αλληλοσυμπληρούμενες δράσεις για μία νέα πολιτική για το παιδί και τη νεότητα συνολικά.

Σε αυτή τη δέσμη δράσεων θα πρέπει να προστεθούν και τα δύο κρίσιμα για την κοινωνική συνοχή επιδόματα που θεσμοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία έρχονται να καταπολεμήσουν την φτώχεια, της οποίας τα πρώτα θύματα είναι τα παιδιά. Και το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης και το Επίδομα Στέγης αποτελούν κρίσιμα εργαλεία ενάντια στην παιδική φτώχεια. Τέλος, δεν θα πρέπει να ξεχνούμε και την τεράστια αύξηση των δωρεάν θέσεων στους παιδικούς σταθμούς της χώρας, με αποτέλεσμα σήμερα, το σύνολο των νηπίων των οικογενειών με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα να φιλοξενείται σε αυτούς χωρίς καμία επιβάρυνση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr