Παναγιώτα Δριτσέλη – “Δέσμευση για άμεση λύση στα προβλήματα του προγράμματος δάσωσης αγροτικών γαιών”

0 568

Σύσκεψη εργασίας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κύριο Σταύρο Αραχωβίτη και τον διευθυντή του Γραφείου του κύριο Ευάγγελο Γατσέλη είχε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη, με αντικείμενο την οριστική επίλυση των εκκρεμοτήτων που εμποδίζουν την ολοκλήρωση των πληρωμών των δικαιούχων του προγράμματος δάσωσης αγροτικών γαιών.

Όπως υπογράμμισε η βουλευτής, οι ανελαστικές αιρεσιμότητες του προγράμματος εμποδίζουν την εκταμίευση των προβλεπόμενων επιδοτήσεων για όσους εντάχθηκαν σε αυτό, ενώ η γραφειοκρατία του έχει οδηγήσει σε ακούσια σφάλματα εκ μέρους και των υπηρεσιών και των δικαιούχων, με αποτέλεσμα να εμποδίζονται οι καταβολές των χρημάτων.

Ο Υπουργός σημείωσε ότι το θέμα είναι γνωστό στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και αναζητείται οριστική λύση, ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των αγροτών που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα.

Στόχος, όπως τονίστηκε είναι η τελική παρέμβαση να σχηματοποιηθεί μέσα στον Απρίλιο και να εξοφληθούν τα οφειλόμενα. Στην κατεύθυνση αυτή επαναβεβαιώθηκε η πολιτική βούληση για λύση του προβλήματος, με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η σωστή εκτέλεση των όρων του προγράμματος και παράλληλα να μην καθίστανται οι αγρότες όμηροι της γραφειοκρατίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr