Προβληματίζει η άνοδος της βενζίνης και στην επαρχία

Προβληματίζει η άνοδος της βενζίνης που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες στα πρατήρια της περιοχής μας αλλά και όλης της χώρας.

0 408

Προβληματίζει η άνοδος της βενζίνης που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες στα πρατήρια της περιοχής μας αλλά και όλης της χώρας.

Προβληματίζει η άνοδος της βενζίνης που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες στα πρατήρια της περιοχής μας αλλά και όλης της χώρας. Η τιμή της αμόλυβδης στην Καλαμπάκα έχει ανεβεί κατά τα 10 λεπτά και ξεκινά με 1, 58 λεπτά το λίτρο. Επίσης έντονος είναι ο προβληματισμός της κυβέρνησης από τον εντοπισμό ειδικών μηχανημάτων που δίνουν διαφορετικές τιμές.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Ντίνος Ρόβλιας, το νέο νομοθετικό πλαίσιο προβλέπει ότι με την πρώτη φορά που θα συλληφθεί πρατηριούχος να κλέβει τον πελάτη, επιβάλλεται πρόστιμο διπλάσιο του ποσοστού κλοπής, δίνεται εντολή στην αρχή που έχει εκδώσει την άδειά του να ξεκινήσει η διαδικασία αφαίρεσης άδειας και προβλέπεται και ποινική δίωξη για φυλάκιση μέχρι και 5 χρόνια.

Παράλληλα, προβλέπεται ποινή και για τον εγκαταστάτη του συστήματος.

Ο υφυπουργός εξέφρασε την εκτίμηση πως το φαινόμενο με τις πειραγμένες αντλίες δεν είναι μεγάλης έκτασης, ενώ έχει ζητηθεί η συμβολή του Πολυτεχνείου για να εντοπιστεί πώς δουλεύει ένα τέτοιο σύστημα.

Επίσης, ζητήθηκε η συνδρομή του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που σύντομα θα εφοδιάσει τους ελεγκτές με ειδικό μηχανισμό, ο οποίος εντοπίζει τα ραδιοκύματα που εκπέμπονται από το συγκεκριμένο σύστημα.

Ο υφυπουργός υπενθύμισε ότι από τους ελέγχους είχαν εντοπιστεί 14 πειραγμένες αντλίες, μετά από πολύ προσεκτική εργασία τριών ελεγκτών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr