Σχολείο Καστρακίου – Από το χωριό «SOS» τα δώρα των μαθητών

Αν και οι καιροί είναι δύσκολοι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Καστρακίου, αποφάσισε να δώσει λίγο χαρά στα παιδιά που είναι μόνα τους στον κόσμο.

0 272

Αν και οι καιροί είναι δύσκολοι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Καστρακίου, αποφάσισε να δώσει λίγο χαρά στα παιδιά που είναι μόνα τους στον κόσμο. Αν και οι καιροί είναι δύσκολοι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Καστρακίου, αποφάσισε να δώσει λίγο χαρά στα παιδιά που είναι μόνα τους στον κόσμο.
Έτσι λοιπόν τα Χριστουγεννιάτικα δώρα των μαθητών του σχολείου αγοράστηκαν από το χωριό «SOS» με χρήματα όλων των γονέων και κηδεμόνων, ευελπιστώντας να περάσουν όμορφα και χαρούμενα Χριστούγεννα αυτά τα παιδιά. Επίσης με αυτή τη πράξη θα θέλαμε σαν γονείς και οι ίδιοι να μάθουμε στα παιδιά μας να προσφέρουν γιατί κάθε παιδί έχει δικαίωμα να μεγαλώνει με φροντίδα, σεβασμό και ασφάλεια.
Εκτός αυτού ο Σ.Γ.Κ.Κ. ξεκίνησε μια λαχειοφόρο ώστε να μπορέσει να συνεχίσει το έργο του και σε άλλες φιλανθρωπικές δραστηριότητες.
Στις 15 Ιανουαρίου μαζί με την κοπή της πίτας που θα γίνει στον παιδότοπο «Αλάνα» θα γίνει και η κλήρωση.
Όλοι οι μαθητές και γονείς του δημοτικού σχολείου προσκαλούν τους φίλους να παραβρεθούν.
Λίγα λόγια για τα χωριά «SOS»
Μεγαλώνοντας στα παιδικά χωριά SOS
Υπάρχει ένα Χωριό που αγκαλιάζει με αγάπη και φροντίδα τα παιδιά που είναι μόνα στον κόσμο. Που δίνει σε-κάθε παιδί την ζεστασιά ενός δικού του σπιτικού, την συντροφιά των φίλων και των αδελφών του, το ενδιαφέρον για την μόρφωσή του, την ξεγνοιασιά του παιχνιδιού, Στο Παιδικό Χωριό SOS αφιερώνουμε στα παιδιά όλη μας την φροντίδα για να κάνουμε πιο όμορφα τα πρώτα τους βήματα, πιο εποικοδομητική την ενήλικη ζωή τους. Η έννοια του Παιδικού Χωριού SOS είναι η προσφορά ενός σπιτιού, μιας οικογένειας και – το κυριότερο – μιας -Μητέρας SOS για τα παιδιά που είναι μόνα στον κόσμο κι έχουν ανάγκη προστασίας. Η Μητέρα SOS ζει μαζί τους, είναι υπεύθυνη για την ανατροφή τους, το διάβασμά τους, τα συμβουλεύει και ακούει τα προβλήματά τους και είναι κοντά τους κάθε στιγμή που θα χρειαστεί. Τα παιδιά φοιτούν σε σχολεία της περιοχής, έχουν τους φίλους τους, ασχολούνται με τον αθλητισμό και τις τέχνες και συμμετέχουν σε διάφορες εκδηλώσεις. Αυτή είναι η εικόνα του Παιδικού Χωριού SOS. Μια μεγάλη οικογένεια, που αγκαλιάζει με αγάπη τα παιδιά.
Τι είναι τα Παιδικά χωριά SOS
Η κεντρική φιλοσοφία και οι τέσσερις βασικές αρχές των Παιδικών Χωριών SOS είναι οι εξής:
Η μητέρα, αποτελεί το ανθρωποκεντρικό σημείο και έρχεται να καλύψει το μεγάλο συναισθηματικό και ψυχικό κενό που αισθάνεται το παιδί που βρέθηκε μόνο του.
Τα αδέλφια, επιδιώκεται η διαβίωση με τα φυσικά αδέλφια ή άλλα παιδιά ώστε στο μικρό οικογενειακό πλαίσιο να αναπτύσσονται οι ανθρώπινες σχέσεις.
Το σπίτι, το φυσικό καταφύγιο για κάθε παιδί. Κάθε οικογένεια SOS έχει το δικό της σπιτικό.
Το χωριό, είναι η φυσική προέκταση της οικογένειας SOS. Αποτελεί το κοινωνικό περιβάλλον που επιτρέπει στα παιδιά ν’ αναπτυχθούν με ασφάλεια αλλά παράλληλα είναι και μία γέφυρα προς την κοινωνία,
Η προστασία και φροντίδα των παιδιών που ζουν στα Παιδικά Χωριά SOS προσφέρεται σε μια μακρόχρονη, συνεχή και σταθερή βάση. Ξεκινά από την παιδική ηλικία και συνεχίζεται έως ότου το κάθε παιδί, προετοιμασμένο κατάλληλα, ηθικά, κοινωνικά και επαγγελματικά, είναι ικανό να σταθεί μόνο του στην κοινωνία και να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις της ζωής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr