Kαλαμπάκα: Προοπτική καιρού για την επόμενη εβδομάδα – Νέα ψυχρή εισβολή

0 1.802

Καθώς ο Μάρτιος κυλά προς το τέλος του , με 4,2 ολόκληρους βαθμούς πάνω από το μέσο όρο στην θερμοκρασία… ( 8,5c ο μέσος όρος τα τελευταία χρόνια 30 χρόνια με 12,7 c μέχρι αυτή την στιγμή και μετά μισά χιλιοστά υετού) μια νέα ψυχρή εισβολή αρκετά ισχυρή για την περίοδο που διανύουμε, διαφαίνεται για το διάστημα 27-31 Μαρτίου ένα διάλυμα στην ουσία σε αυτή την άνομβρη και ζεστή περίοδο.

Βλέπουμε και στην παρακάτω εικόνα την πιθανή ψυχρή περίοδο

Μια θα έλεγα καρμπόν ψυχρή εισβολή με σχεδόν ίδια χαρακτηριστικά με τις 12 Μαρτίου.

Αυτές οι ψυχρές εισβολές ρίχνουν πολύ γρήγορα την θερμοκρασία στην περιοχή μας.

Κατά πάσα πιθανότητα πάμε για δημιουργία χαμηλού πιθανόν στην Αδριατική – Νότιο Ιόνιο και η πορεία του, θα δείξει αν και πόσο η θερμοκρασία θα πέσει τόσο ώστε να έχουμε χιονόπτωση ακόμη και στην πόλη της Καλαμπάκας.

Μέχρι και την Τρίτη πάντως δεν περιμένουμε κάτι το αξιόλογο , πέρα από τις τοπικές νεφώσεις μέχρι τις πρωινές ώρες ίσως και κάποιες ψιχάλες ως την Κυριακή.

Καλός καιρός στην Μεγάλη εθνική εορτή μας στις 25 Μαρτίου και πιθανόν ως και το απόγευμα τις 26ης Μαρτίου.

Μεγάλη αλλαγή την Τρίτη με δυο σενάρια πιο πιθανά αυτή την στιγμή.

Το πρώτο σενάριο μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και πέρασμα φαινομένων σχετικά γρήγορα με εμμονή στην ανατολική Ελλάδα ακόμη μια φορά για φέτος και το δεύτερο σενάριο μικρότερη πτώση της θερμοκρασίας μεγαλύτερη διάρκεια κακοκαιρία , και αρκετές βροχές και χιόνια ως και τα 300-400 μέτρα στην περιοχή μας.

Πάντως οι χαμηλές θερμοκρασίες θα μας απασχολήσουν ως και τις 1 – 2 Απριλίου

Αυτές οι αλλαγές του καιρού δεν είναι σπάνιες για την εποχή αν και τα τελευταία χρόνια έχουν εκλείψει λόγο μεγάλης αλλαγής του κλίματος από πολλούς και διάφορους λόγους.

ΤΖΙΛΗΝΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

http://www.metar.gr/ws/kalampaka/wx.htm

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr