Αλλαγή πλεύσης για την ΑΕΚ: Θα επιστρέψει στις επιτυχίες;

0 633

@aekfc_official

Ο ερχομός μιας νέας χρονιάς, προσφέρεται πάντα για νέα ξεκινήματα. Για την ΑΕΚ, αυτό μπορεί να σημαίνει την αλλαγή πλεύσης, αφού η φετινή σεζόν δεν εξελίχθηκε μέχρι στιγμής με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Η ΑΕΚ βρισκόταν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας έως και την πέμπτη αγωνιστική, όμως, η απόφαση της Ομοσπονδίας να την τιμωρήσει με αφαίρεση 3 βαθμών για τα επεισόδια που προκλήθηκαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, την έριξε στην έκτη θέση.

Ωστόσο, στις αγωνιστικές που ακολούθησαν κατάφερε αν και δύσκολα, να επανακτήσει μέρος από το χαμένο έδαφος και να ανέβει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, πίσω από τον Ατρόμητο, τον Ολυμπιακό και την μοναδική αήττητη ομάδα του φετινού πρωταθλήματος, τον ΠΑΟΚ.

Οι συνεχείς αποτυχίες της Ένωσης έδωσαν προφανώς ένα χρήσιμο μάθημα σε διοίκηση και τεχνική ηγεσία σχετικά με τις όποιες λάθος αποφάσεις είχαν πάρει από το περασμένο καλοκαίρι και έτσι, η ΠΑΕ προχωρά σε μεταγραφές που θα ενισχύσουν ουσιαστικά το ρόστερ και τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας.

Η πρώτη μεταγραφή της νέας χρονιάς είναι ο Σέρβος Νέναντ Κρίστιτσιτς, ο οποίος ήρθε από τον Εθνικό Αστέρα για να ανεβάσει το επίπεδο της ΑΕΚ και να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή που ήταν φανερό σε όλους ότι έπασχε, ειδικά μετά και από την πώληση του Σιμόες. Πιθανότατα η ομάδα βλέπει στα μάτια του Σέρβου τον παίκτη-κλειδί που θα ηγείται του κέντρου, θα οργανώνει και θα πραγματοποιεί καίριες πάσες.

Οι χειμερινές μεταγραφές της Ένωσης, όμως, δεν σταματούν εδώ. Οι Κιτρινόμαυροι είναι σε αναζήτηση τουλάχιστον ενός ακόμα παίκτη για τη θέση του εξτρέμ. Απαραίτητα προσόντα; Ταχύτητα, ικανότητα εύρεσης λύσεων κόντρα σε κλειστές άμυνες, αλλά και ευχέρεια στο one-on-one· χαρακτηριστικά τα οποία – κακά τα ψέματα – λείπουν από τον Μπογέ.

Και ενώ η μεταγραφή του Ανέλ Σαμπάνοβιτς από τη βοσνιακή Ζελέζνιτσαρ έχει ήδη συμφωνηθεί, θα τεθεί σε ισχύ από το ερχόμενο καλοκαίρι προκειμένου ο 19χρονος αμυντικός χαφ να ενσωματωθεί στο ρόστερ της Ένωσης ενόψει της νέας σεζόν.

Από την άλλη μεριά, το πρόγραμμα της ΑΕΚ στο άμεσο μέλλον επιφυλάσσει τον αγώνα κόντρα στον Λεβαδειακό για τη 15η αγωνιστική της Superleague 2018/19, στον οποίο σύμφωνα με το στοίχημα Superleague της bwin, η Ένωση θα είναι εκείνη που θα επικρατήσει προκειμένου να προσθέσει στη βαθμολογία της τρεις ακόμα βαθμούς. Εξάλλου το δεδομένο είναι ένα· οι Κιτρινόμαυροι είναι αποφασισμένοι να κάνουν μια νέα αρχή με σκοπό να ολοκληρώσουν τη φετινή σεζόν σε όσο ψηλότερη θέση μπορέσουν. Πρώτος στόχος, η δεύτερη θέση της βαθμολογίας και κατά συνέπεια, η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ και έπειτα η επιστροφή τους στην κορυφή του πρωταθλήματος της επόμενης σεζόν. Παράλληλα εκείνο το διάστημα, αναμένεται να είναι έτοιμη και η «Αγιά Σοφιά», το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια, το οποίο έχει ήδη αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά. Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι το νέο γήπεδο της ΑΕΚ θα είναι η αφορμή για να ξαναγυρίσει η Ένωση στο σπίτι της πρωταθλήτρια για ακόμα μια φορά.

Προς το παρόν, στην κορυφή της βαθμολογίας της Σούπερ Λιγκ βρίσκεται ο ΠΑΟΚ με 38 βαθμούς, δεύτερος ακολουθεί ο Ολυμπιακός με 30, στην τρίτη θέση είναι ο Ατρόμητος που έχει 28 βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ με 24 βαθμούς κλείνει την τετράδα των ομάδων που «βλέπουν» την έξοδό τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr