Επίδομα εργασίας αντί για ανεργίας

Δύο δισεκατομμύρια ευρώ θα διαθέσει το υπουργείο Εργασίας για να αντιμετωπίσει την καλπάζουσα ανεργία στη χώρα μας.

0 305

Δύο δισεκατομμύρια ευρώ θα διαθέσει το υπουργείο Εργασίας για να αντιμετωπίσει την καλπάζουσα ανεργία στη χώρα μας.

Δύο δισεκατομμύρια ευρώ θα διαθέσει το υπουργείο Εργασίας για να αντιμετωπίσει την καλπάζουσα ανεργία στη χώρα μας, τα οποία θα διαθέσει για 17 προγράμματα μέσω του ΟΑΕΔ, εκ των οποίων το ένα θα αφορά την μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα εργασίας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η υπουργός Λούκα Κατσέλη, 10.000 επιδόματα ανεργίας θα γίνουν το “εισιτήριο” για να βρει ένας άνεργος δουλειά.

Αυτό σημαίνει πως το υπουργείο θα πληρώνει το ποσό του επιδόματος στον ενδιαφερόμενο με την προϋπόθεση ότι θα εργαστεί σε οποιαδήποτε δουλειά.

Ο εργοδότης από την άλλη δεν θα επιβαρυνθεί με το “έξοδο” του μισθού και της ασφάλισης, καθώς ο μισθός του εργαζομένου θα είναι το επίδομα ανεργίας.

Αυτό θα γίνει για να εξασφαλιστεί το 50% των συνολικών θέσεων εργασίας, ενώ ο εργοδότης θα υποχρεούται να διατηρεί το σύνολο του εργατικού του δυναμικού για 36 ως 42 μήνες.

Το πρόγραμμα αυτό έχει ως βασικό στόχο τον εργοδότη και όχι τον εργαζόμενο, καθώς οι προϋποθέσεις αφορούν κυρίως αυτούς. Δεν θα πρέπει πρώτον να έχουν προβεί σε μείωση προσωπικού, ενώ σε περίπτωση απόλυσης θα πρέπει να έχουν αντικαταστήσει τον απολυμένο εργαζόμενο μέχρι την ημερομηνία υποβολής στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα αυτό διαρκεί τουλάχιστον για 24 μήνες ή 30 μήνες όταν γίνεται και κατάρτιση του εργαζομενου.

Hellenic Business

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr