Αποστόλης Τσουρβάκας – Αλλάζουμε σελίδα, αλλάζουμε ανθρώπους

Αποστόλης Τσουρβάκας, Υποψήγιος Δημοτικό Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Δ. Σακελλαρίου – Αλλάζουμε σελίδα, αλλάζουμε ανθρώπους – Ο νέος Δήμος Καλαμπάκας, έτσι όπως δημιουργήθηκε από τη χωροταξική διάρθρωση και θεσμική επένδυση του σχεδίου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», δίνει μια ευκαιρία να αλλάξουμε σελίδα στην ανάπτυξη της περιοχής μας,

0 404

Αποστόλης Τσουρβάκας, Υποψήγιος Δημοτικό Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Δ. Σακελλαρίου – Αλλάζουμε σελίδα, αλλάζουμε ανθρώπους – Ο νέος Δήμος Καλαμπάκας, έτσι όπως δημιουργήθηκε από τη χωροταξική διάρθρωση και θεσμική επένδυση του σχεδίου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», δίνει μια ευκαιρία να αλλάξουμε σελίδα στην ανάπτυξη της περιοχής μας,

Αποστόλης Τσουρβάκας, Υποψήγιος Δημοτικό Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Δ. Σακελλαρίου – Αλλάζουμε σελίδα, αλλάζουμε ανθρώπους – Ο νέος Δήμος Καλαμπάκας, έτσι όπως δημιουργήθηκε από τη χωροταξική διάρθρωση και θεσμική επένδυση του σχεδίου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», δίνει μια ευκαιρία να αλλάξουμε σελίδα στην ανάπτυξη της περιοχής μας, καθώς και ανθρώπους που θα υλοποιήσουν τα καινούργια δεδομένα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης.

Όσο περνάει ο καιρός και πλησιάζουμε προς τις εκλογές, γίνεται όλο και πιο φανερό ότι οι παλιές «δοκιμασμένες συνταγές» της σημερινής δημοτικής αρχής του Δήμου Καλαμπάκας, είναι παρωχημένες, ξεπερασμένες και ανίκανες να ανταποκριθούν στα πλαίσια της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης.

Οι πολίτες έχουν αντιληφθεί ότι το μοντέλο του συγκεντρωτικού και «πανίσχυρου» Δημάρχου, που χαρακτηρίζει ιδιαίτερα τον απερχόμενο Δήμαρχο Καλαμπάκας, ευθύνεται για τα γνωστά σε όλους φαινόμενα διαμόρφωσης αλαζονικών συμπεριφορών, πελατειακών σχέσεων, κακοδιαχείρισης των οικονομικών και αδιαφάνειας στη διοίκηση του Δήμου.

Επίσης, έχουν αντιληφθεί ότι τα πολλά και συσσωρευμένα προβλήματα του Δήμου δεν μπορεί να μην υπάρχουν όταν το κόμμα του κ. Μπουτίνα είναι στην εξουσία και να τα ανακαλύπτει όταν το κόμμα του πάει στην Αντιπολίτευση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η στάση του απέναντι στους συμβασιούχους υπαλλήλους του Δήμου. Όταν το κόμμα του κ. Μπουτίνα ήταν στην εξουσία, δεν ήθελε να ακούσει για τα αιτήματα των συμβασιούχων.

Όταν πήγε στην αντιπολίτευση, «άστραψε και βρόντισε» για τις εφαρμοζόμενες κυβερνητικές επιλογές. Ο Δήμαρχος δεν μπορεί να είναι κομματάρχης. Με μικρές παραλλαγές, αυτές οι συμπεριφορές ακολουθήθηκαν και από άλλες Δημοτικές Αρχές της περιοχής μας. Το μοντέλο αυτού του τρόπου διοίκησης του Δήμου, απέτυχε παταγωδώς.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο απερχόμενος Δήμαρχος και οι συνεργάτες του αναλώθηκαν στη διάρκεια της θητείας τους στην εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων και δεν έχουν επιτελέσει κανένα σημαντικό έργο, γεγονός που έχει προκαλέσει τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών. Αυτό, πέρα από την αναπτυξιακή υστέρηση που καταδίκασε το Δήμο μας, προσβάλλει και όλους εμάς που ασχολούμαστε με τα κοινά και αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή σε νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με τις τοπικές υποθέσεις.

Εμείς που συμμετέχουμε στο συνδυασμό ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ με υποψήφιο Δήμαρχο τον Τάκη Σακελλαρίου, θέλουμε να αλλάξουμε σελίδα στο Δήμο. Θέλουμε να αλλάξουμε νοοτροπίες και συμπεριφορές που προκάλεσαν το κοινό αίσθημα. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Θέλουμε να αποκαταστήσουμε το κύρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Θέλουμε να οργανώσουμε έναν Δήμο που θα λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια, αξιοκρατία, με αποκεντρωμένες υπηρεσίες, με όραμα για την ανάπτυξη, με περιβαλλοντικές ευαισθησίες, με συμμετοχικούς θεσμούς και που θα διαχειρίζεται με διαφάνεια τις οικονομικές υποθέσεις του.

Ο δεύτερος σε πληθυσμό και πρώτος σε έκταση Δήμος του Νομού μας, που ξεκινάει από τα όρια της πόλης των Τρικάλων και καταλήγει στους Νομούς Ιωαννίνων και  Γρεβενών, με τις τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες, πρέπει να διεκδικήσει τη θέση και το ρόλο που του ανήκει στην περιφερειακή και κεντρική διοίκηση της χώρας. Για να γίνει αυτό απαιτούνται η διεκδίκηση πόρων και η διαμόρφωση προγραμμάτων για την υλοποίηση έργων υποδομής που θα εξυπηρετούν το σύνολο των πολιτών και όχι προσωπικά συμφέροντα. Αποδέκτες των ενεργειών του Δήμου πρέπει να είναι όλοι οι πολίτες.

Ιδιαίτερα αυτοί που πλήττονται από την οικονομική κρίση. Για τον λόγο αυτό προέχει η εφαρμογή συγκεκριμένων και μόνιμων κοινωνικών πολιτικών, από τη Δημοτική Αρχή, που θα ανακουφίζουν αυτούς που έχουν ανάγκη και δεν θα εντάσσονται στα πλαίσια μιας υποκριτικής, πελατειακής και επικοινωνιακής πολιτικής.

Αυτές οι εκλογές είναι σημαντικές για την προοπτική του Δήμου μας. Σαν απερχόμενος Δημοτικός Σύμβουλος που πάλεψα κατά τη διάρκεια της θητείας μου για να αλλάξουν νοοτροπίες και απαράδεκτες συμπεριφορές, καλώ τους πολίτες να είναι απαιτητικοί, αυστηροί στην κρίση τους και μαχητικοί στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Πριν πάρουν τις αποφάσεις τους, να συγκρίνουν συμπεριφορές, νοοτροπίες και προθέσεις των υποψηφίων. 

Είναι μια ευκαιρία να καταδικάσουν αυτούς που ευθύνονται για την αναπτυξιακή υστέρηση του Δήμου μας. Συγχρόνως, να επιβραβεύσουν αυτούς που τήρησαν μια συνεπή στάση, έχουν όραμα για την ανάπτυξη, καθώς και για την οργάνωση και σύγχρονη λειτουργία  του Δήμου και απευθύνονται σε ενεργούς και σκεπτόμενους πολίτες. Απευθυνόμενος, ακριβώς, σε αυτούς τους συμπολίτες μου, τους καλώ να στηρίξουν τον συνδυασμό ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ με υποψήφιο Δήμαρχο Καλαμπάκας τον Τάκη Σακελλαρίου και μπορώ να τους διαβεβαιώσω ότι δεν θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες τους.

Αποστόλης Τσουρβάκας

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr