Απαγόρευση του καπνίσματος και στα Ι.Χ.

Απαγόρευση του καπνίσματος και μέσα στα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα, προωθεί το Υπουργείο Υγείας, όταν μέσα στο όχημα υπάρχουν παιδιά κάτω των 12 ετών.

0 326

Απαγόρευση του καπνίσματος και μέσα στα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα, προωθεί το Υπουργείο Υγείας, όταν μέσα στο όχημα υπάρχουν παιδιά κάτω των 12 ετών. Απαγόρευση του καπνίσματος και μέσα στα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα, προωθεί το Υπουργείο Υγείας, όταν μέσα στο όχημα υπάρχουν παιδιά κάτω των 12 ετών. Αυξάνεται διαρκώς η προσέλευση στα κέντρα διακοπής καπνίσματος, από τότε που επιβλήθηκε η απαγόρευση.

Η τροπολογία θα κατατεθεί την Τετάρτη στην Βουλή, όπου θα αποφασιστεί, αν θα επιβληθούν πρόστιμα, που θα φτάνουν τις 3000 ευρώ σύμφωνα με πληροφορίες, ή αν θα αφαιρείται προσωρινά η άδεια των παρανομούντων οδηγών. Η περίοδος χάριτος έχει λήξει και τα πρόστιμα καταβάλλονται στο εξής κανονικά, ωστόσο, υπολογίζεται πως στα περισσότερα μπαρ, οι πελάτες εξακολουθούν να καπνίζουν.

Η γραμμή ενημέρωσης 1142 έχει δεχτεί 1900 καταγγελίες για κάπνισμα. Οι περισσότερες αφορούσαν μπαρ και καφετέριες.

Στην Ελλάδα λειτουργούν δέκα οργανωμένα ιατρεία διακοπής καπνίσματος. Όσοι θέλουν πληροφορίες μπορούν να καλέσουν το 1535.

 

ΝΕΤ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr