Προσκυνηματική επίσκεψη Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων στην Ρωσία

0 1.906

Από την 21η Σεπτεμβρίου μέχρι και την 28η Σεπτεμβρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, συνοδευόμενος από Μοναχούς της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ, πραγματοποίησε προσκυνηματική εκδρομή στην περιοχή της Αγίας Πετρουπόλεως και άλλες περιοχές της Βόρειας Ρωσίας.

Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε Ιερούς Ναούς και Μονές της Αγίας Πετρουπόλεως και προσκύνηση ιερών λειψάνων και εικόνων, όπως στο φρούριο των Πέτρου και Παύλου, όπου βρίσκονται οι τάφοι της δεύτερης τσαρικής δυναστείας της Ρωσίας – των Ρομάνοβ, στο Παρεκκλήσι της Οσίας Ξένης δια Χριστόν Σαλή, στην Νήσο του Βαλαάμ, όπου επισκέφθηκαν το Σταυροπηγιακό Μοναστήρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και Σκήτες, στην Αγία Λαύρα του Αλεξάντρ Νέβσκι, στον καθεδρικό ναό της Παναγίας Καζάνσκα, στην Ιερά Μονή του Αγίου Σεραφείμ Βίριτσκι και στον καθεδρικό Ναό του Αγίου Ισαακίου.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν εκδρομές στην περιοχή του Αγίου Αλεξάνδρου Σβίρσκι, όπου σώζεται άφθαρτο το ιερό του λείψανο. Εκεί ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος μαζί με τους συνοδούς του έτυχε θερμής υποδοχής από τον Επίσκοπο κ. Μστισλάβ. Τελέστηκε επίσημη Δοξολογία και στη συνέχεια ευχαριστήριος Δέηση.

Ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του αποκόμισαν τις καλύτερες των εντυπώσεων από την εν λόγω προσκηνηματική εκδρομή. Θρησκευτικοι χώροι, αξιοθέατα, πολιτισμός, κυρίως δε άνθρωποι, κέρδισαν το θαυμασμό και την εκτίμηση των προαναφερθέντων, οι οποίοι αποστέλλουν μηνύματα ευχαριστίας για τη ζεστή και φιλόξενη υποδοχή της οποίας έτυχαν.

Από poimin.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr