Ευρωπαϊκή διάκριση για το 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας

Μια σημαντική ευρωπαϊκή διάκριση πέτυχε η περυσινή Ε΄τάξη του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας, κερδίζοντας ένα από 10 ισότιμα βραβεία στο διαγωνισμό ‘Αν ήμουν εκπαιδευτικός για μια μέρα’,

0 322

Μια σημαντική ευρωπαϊκή διάκριση πέτυχε η περυσινή Ε΄τάξη του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας, κερδίζοντας ένα από 10 ισότιμα βραβεία στο διαγωνισμό ‘Αν ήμουν εκπαιδευτικός για μια μέρα’,

 

5o_dimotiko_2010IMG_9944

Ο κ. Βασίλης Νάστος

Μια σημαντική ευρωπαϊκή διάκριση πέτυχε η περυσινή Ε΄τάξη του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας, κερδίζοντας ένα από 10 ισότιμα βραβεία στο διαγωνισμό ‘Αν ήμουν εκπαιδευτικός για μια μέρα’, ενώ άλλα τρία ελληνικά σχολεία (ένα ακόμη δημοτικό και δύο γυμνάσια/λύκεια) βραβεύθηκαν σε δύο διαφορετικούς παράλληλους διαγωνισμούς. Οι μαθητές συμμετείχαν με την εργασία τους ‘Διδάσκοντας για την κλιματική αλλαγή με εργαλείο την τέχνη’, η οποία αφορά απεικονίσεις των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα ΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2010.

Οι συνολικές συμμετοχές σχολείων στο παραπάνω πρόγραμμα ανήλθαν φέτος στις 6301 πανευρωπαϊκά. Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου του Ευρωπαϊκού Σχολικού Δικτύου, η επιλογή των βραβευθέντων δραστηριοτήτων έγινε με τρία κριτήρια: δημιουργικότητα, πρωτοτυπία και σαφήνεια του μηνύματος.

Ο δάσκαλος της τάξης κ. Βασίλης Νάστος, προς το παρόν περιορίστηκε στο να εκφράσει τη βαθειά ικανοποίησή του και τα δημόσια συγχαρητήρια στους περυσινούς του μαθητές. Όπως μας είπε: «Πήραμε μέρος για τη χαρά της συμμετοχής. Ή βράβευση δεν ήταν αυτοσκοπός, ωστόσο όμως είναι περισσότερο από ευπρόσδεκτη, ιδιαίτερα διότι πρόκειται για βράβευση της ομαδικής δουλειάς μιας ολόκληρης τάξης…».

Επίσης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τη Σχολική Σύμβουλο κ. Μαρία Πετρίδη για τη στήριξή της, καθώς και προς το Διευθυντή του σχολείου κ. Δημήτρη Νταούλα και το Σύλλογο Διδασκόντων για τη συμπαράστασή τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr