Φωτιά στο πετρέλαιο με την αύξηση της φορολογίας

Με επιβάρυνση ύψους 750 ευρώ ανά 1.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης ισοδυναμεί η ρύθμιση της εξίσωσης των φόρων του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης.

0 301

Με επιβάρυνση ύψους 750 ευρώ ανά 1.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης ισοδυναμεί η ρύθμιση της εξίσωσης των φόρων του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης.

Με επιβάρυνση ύψους 750 ευρώ ανά 1.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης ισοδυναμεί η ρύθμιση της εξίσωσης των φόρων του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης. Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει να συνοδεύσει τη ρύθμιση με την καταβολή επιδόματος θέρμανσης με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Όπως αναφέρουν αρμοδίως από το υπουργείο Οικονομικών, αν τελικά εφαρμοστεί το συγκεκριμένο μέτρο αυτό θα ισχύσει από εφέτος και κατά συνέπεια στις 15 Οκτωβρίου που έχει οριστεί ως ημερομηνία έναρξης της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης με χαμηλό Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (21 ευρώ το χιλιόλιτρο) θα συνεχίσει να ισχύει ο υψηλός ΕΦΚ που εφαρμόζεται σήμερα στο πετρέλαιο κίνησης και ανέρχεται σε 412 ευρώ ανά χιλιόλιτρο.

Με τις σημερινές τιμές, από τα 52-53 λεπτά το λίτρο που έκανε πέρυσι στην αρχή της περιόδου το πετρέλαιο θέρμανσης, θα έφτανε να πωλείται προς 1,29 ευρώ/ λίτρο. Έτσι, μια οικογένεια που καταναλώνει για τις ανάγκες της, για παράδειγμα, 1.000 λίτρα τον χειμώνα, θα χρειαστεί φέτος να πληρώσει 1.290 ευρώ έναντι 530 ευρώ πέρυσι. Η διαφορά είναι 760 ευρώ, σχεδόν το μηνιάτικο ενός χαμηλόμισθου.

Σε κάθε περίπτωση το μέτρο θα συνοδευτεί από ειδική ρύθμιση με την οποία τα χαμηλά εισοδήματα θα εξαιρούνται από τον υψηλό φόρο ή θα χορηγηθεί επίδομα θέρμανσης ώστε να μην υποστούν τις επιβαρύνσεις που θα προκύψουν. Το σενάριο είναι να επιστρέφεται η διαφορά σε όσους δηλώνουν εισόδημα από ένα όριο και κάτω, ωστόσο αυτό θα πρέπει να συμβαίνει πριν από την πληρωμή του ποσού, αφού σε διαφορετική περίπτωση η επιβάρυνση παραμένει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr