ΕΒΕ Καλαμπάκας και Ομάδα Γυναικών συμμετέχουν στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

0 668

Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη κάνουν οι ΕΒΕ Καλαμπάκας και η Ομάδα Γυναικών Καλαμπάκας με σχετικές ανακοινώσεις.

Τα κείμενα έχουν ως εξής:

ΕΒΕ ΚΑΛΑΜΠΆΚΑΣ

Συναδέλφισσα , Συνάδελφε ,
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πανηγυρίζει για τη «μεταμνημονιακή εποχή», υπόσχεται δίκαιη ανάπτυξη, καυχιέται ότι η χώρα μπήκε πια στην κανονικότητα. Όλα αυτά αντικατοπτρίζουν το μέλλον των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Γι’ αυτούς έρχονται οι καλύτερες μέρες.
Η πραγματικότητα για εμάς τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες είναι ότι η «νέα εποχή» θα συνεχίσει να μας «πνίγει», αφού όλοι οι μνημονιακοί νόμοι παραμένουν σε ισχύ: φορολόγηση από το 1€, τέλος επιτηδεύματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ανελέητο κυνηγητό με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, συντάξεις πείνας…
Παράθυρο ευκαιρίας για τον μικρό και αυτοαπασχολούμενο επαγγελματία με ορίζοντα την ανάπτυξη δεν υπάρχει.
Στην ατζέντα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και όλων των κομμάτων που ψήφισαν τα μνημόνια, δεν υπάρχουν μέτρα υπέρ μας. Αντίθετα εξυπηρετούν τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τραπεζίτες , εφοπλιστές δίνοντας τους φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις.
Τρανό παράδειγμα η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Το μέτρο είναι κομμένο και ραμμένο υπέρ των συμφερόντων των πολυκαταστημάτων.

Δε σιωπούμε ,δε μένουμε απαθείς. Για να γίνουν τα μνημόνια, η φτώχεια, τα λουκέτα , η ανεργία οριστικά παρελθόν, προϋπόθεση είναι η συμβολή του καθενός μας στην οργανωμένη πάλη .
Κανείς μόνος του. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να αποκρούσουμε το ρημαδιό που οδηγούν τη ζωή μας, για να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους και την αντιλαϊκή πολιτική τους.
Κοινό μέτωπο με τις αγωνιστικές δυνάμεις των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για την ανατροπή της αντιλαϊκής – φιλομονοπωλιακής πολιτικής.

Αγωνιζόμαστε για το δίκιο μας, απαιτούμε:
Άμεση επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους αυτοαπασχολούμενους και αύξησή του στις 20.000 ευρώ με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ.
Ακατάσχετος λογαριασμός για όλους τους αυτοαπασχολούμενους με εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ
Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών κ.λπ. για τους αυτοαπασχολούμενους που διατηρούν την επιχείρησή τους.
Διαγραφή τμήματος των χρεών προς τις τράπεζες. Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων. Διαγραφή 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους έκλεισαν.
Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ δημόσια, καθολική, κρατικά επιχορηγούμενη κατά τα 2/3.
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Εδώ και τώρα ΔΩΡΕΑΝ Υγεία Πρόνοια – αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους.
Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύθηκαν. Άμεση αναπλήρωση όλων των χρημάτων που χάθηκαν με το «κούρεμα» και την ανακεφαλαιοποίηση.
Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Εξαήμερη λειτουργία, 3 απογεύματα της εβδομάδας κλειστά.
Κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη άμεσης ανάγκης.
Επίδομα τοκετού 1.000 ευρώ για κάθε γέννα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καλυπτόμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αυτές είναι οι σύγχρονες ανάγκες μας και δεν πρέπει να κάνουμε βήμα πίσω από τη διεκδίκηση τους.

ΤΩΡΑ είναι η ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας .
Δε συμβιβαζόμαστε. Οργανώνουμε τον αγώνα μας

ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΠ’ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ(ΘΕΣΗ ΠΡΩΗΝ ΚΩΣΤΑΡΑ) ΣΤΙΣ 2 μμ

ΕΒΕ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ


ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
Βγαίνουμε μπροστά στον αγώνα για τις δικές μας ανάγκες,

για τη ζωή που μας αξίζει!

Η Ομάδα Γυναικών Καλαμπάκας μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλούμε τις εργαζόμενες και άνεργες, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών πιο μαζικά και αποφασιστικά να δυναμώσουμε τον αγώνα για να ανακτήσουμε όλα αυτά που χάσαμε, για να διεκδικήσουμε  την ικανοποίηση των αναγκών μας στην εργασία, στην κοινωνική προστασία της μητρότητας, στη κοινωνική στήριξη των οικογενειών μας.

Απορρίπτουμε ως απαράδεκτες τις προκλητικές δηλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που μας καλεί να συμβιβαστούμε με τις μεγάλες απώλειες σε δικαιώματα και στο λαϊκό εισόδημα στη δήθεν “μεταμνημονιακή εποχή”.

Οι πάνω από 700 μνημονιακοί νόμοι, η ανεργία, η ανέχεια, η φοροληστεία, η εργασία χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς προστασία της μητρότητας, χωρίς ελεύθερο χρόνο, η γενικευμένη ανασφάλεια βάζουν τη σφραγίδα τους στην καθημερινότητα των γυναικών του καθημερινού μόχθου.

Κανένα επικοινωνιακό τερτίπι δεν μπορεί να κρύψει τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε, δεν μπορεί να κρύψει ότι θυσιάζουν τη ζωή μας και το περιβάλλον που ζούμε για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Κανένα τερτίπι τους δεν μπορεί να κρύψει ότι σπέρνουν τον πόλεμο στηρίζοντας τα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και σκορπώντας δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς.

Όσο κάνουν στην οικονομία κουμάντο οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι και οι μεγαλοξενοδόχοι, τόσο τα δικαιώματά μας στην εργασία, στη μητρότητα, στη δημιουργική ζωή θα τσακίζονται στις μυλόπετρες του επιχειρηματικού κέρδους.

Καμιά συναίνεση στη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων μας!

Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια και τη μίζερη ζωή!

Σήμερα η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να εξασφαλίσει:

Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες τις γυναίκες, με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες μας, με πλήρη εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα.
Ολόπλευρη κοινωνική προστασία της μητρότητας, ικανοποίηση των ιδιαίτερων βιολογικών αναγκών μας, αλλά και των αναγκών των οικογενειών μας, των παιδιών και των ηλικιωμένων μελών με τη δημιουργία και λειτουργία δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών.
Ελεύθερο χρόνο που θα τον αξιοποιούμε δημιουργικά, σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά μας, αλλά και για να συμμετέχουμε στην κοινωνική δράση.
Εργαζόμενη, άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα, νέα γυναίκα,

Η συλλογική δράση, η αγωνιστική στάση ζωής, η διεκδίκηση για όλα αυτά που μας ανήκουν αποτελεί τη μόνη διέξοδο για να βγούμε στο ξέφωτο μιας ζωής χωρίς πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά, εκμετάλλευση και καταπίεση

Δυναμώνουμε το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις αυταπασχολουμένων, τους αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους.

Η ΟΓΕ σε καλεί να γνωριστούμε και να παλέψουμε μαζί για:

Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες και όλους με όλα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Κατάργηση των νόμων που προωθούν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και την κατάργηση της Κυριακής Αργίας
Εφαρμογή του νόμου για την προστασία της εργαζόμενης μητέρας, την απαγόρευση της απόλυσης.
Άδεια κύησης, τοκετού, λοχείας δύο μήνες πριν και έξι μήνες μετά τον τοκετό με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα, ανεξάρτητα εργασιακών σχέσεων.
Άδεια μητρότητας για ένα χρόνο, με πλήρη μισθό, ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δυνατότητα να γίνει χρήση της και από τον πατέρα.
Στη συνέχεια διευκόλυνση της επιστροφής της μητέρας στην εργασία με μειωμένα ωράρια κατά δύο ώρες για τα επόμενα δύο χρόνια και κατά μία ώρα για άλλα δύο με δίκτυο δημόσιων και δωρεάν βρεφονηπιακών σταθμών και υποδομών για τη δημιουργική απασχόληση βρεφών, νηπίων, παιδιών.
Άδειες στο ζευγάρι για ασθένειες ή άλλες ανάγκες του παιδιού για τα επόμενα χρόνια. Μεγαλύτερη άδεια στις μονογονεϊκές οικογένειες και σε γυναίκες με αναπηρία ή με παιδιά ΑμΕΑ.
Επίδομα τοκετού 1000 ευρώ για κάθε γέννα, ανεξάρτητα από άλλες προϋποθέσεις, από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κάλυψη όλων των εξόδων προγεννητικού ελέγχου, ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και τοκετού από το κράτος. Ενιαίο, καθολικό αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας- Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας ιατρικής για όλες και όλους, χωρίς καμιά άλλη προϋπόθεση. Δωρεάν χορήγηση φαρμάκων.
Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς για τις εργαζόμενες. Εφαρμογή και επέκταση των ειδικών μέτρων προστασίας για τις εργαζόμενες εγκύους, λεχώνες και θηλάζουσες. Απαγόρευση της νυχτερινής εργασίας των γυναικών στη βιομηχανία και στη βιοτεχνία.
Επαναφορά της 5ετούς διαφορά στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Να μην ξεπερνούν τα 55 χρόνια για τις γυναίκες και τα 60 για τους άνδρες, τα 50 και 55 αντίστοιχα για τους εργαζόμενους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Δώσε δυναμικά το παρών στο Συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 6:00μμ στην πλατεία Αριστοτέλους. Αναχώρηση από Τρίκαλα με λεωφορεία στις 14:00 το μεσημέρι από πλ.Εθνικής Αντίστασης(πρωην Κωστάρα)Δελτίο Τύπου

Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2018

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr