Αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης Καλαμπάκας

Την έναρξη των εργασιών της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Μπουτίνας μετά τα δημοσιεύματα  των περασμένων ημερών σχετικά με την υδροδότηση της Καλαμπάκας.

0 479

Την έναρξη των εργασιών της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Μπουτίνας μετά τα δημοσιεύματα  των περασμένων ημερών σχετικά με την υδροδότηση της Καλαμπάκας. Την έναρξη των εργασιών της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Μπουτίνας μετά τα δημοσιεύματα  των περασμένων ημερών σχετικά με την υδροδότηση της Καλαμπάκας.
Ο Δήμαρχος δημοσιοποίησε πως το έργο θα είχε ξεκινήσει και νωρίτερα αφού το δάνειο από το παρακαταθηκών και δανείων είχε εγκριθεί. Η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι θα έπρεπε πρώτα να ολοκληρωθεί η αντικατάσταση του δικτύου στο παλαιό οικισμό Καστρακίου.
Το δάνειο που έχει εγκριθεί στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καλαμπάκας φθάνει το ποσό των 1,5 εκατομμυρίων. Τα χρήματα αυτά θα πρέπει να απορροφηθούν το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο του 2011 ειδάλλως αλλάζει το σκηνικό του έργου.
Ο Δήμαρχος απορρίπτει τον χαρακτηρισμό του προεκλογικού έργου εξ αρχής.
Το έργο θα κατασκευαστεί με την μέθοδο της αυτεπιστασίας από την ΔΕΥΑ Καλαμπάκας.
Προσπάθεια πολλών ετών
Να θυμίσουμε πως η Καλαμπάκα (τουριστική πόλη) είναι από τις ελάχιστες που υδρεύεται από δίκτυο που περιλαμβάνει σωλήνες αμιάντου.
Η προσπάθεια των 10 τελευταίων ετών από τις Δημοτικές Αρχές (εκάστοτε) ήταν η αντικατάσταση.
Δυστυχώς όμως δεν υπήρχαν (βάσει λεγομένων των εκάστοτε Δημάρχων) προγράμματα χρηματοδότησης για τέτοια έργα.
Είχε γίνει επί Δημαρχίας Αντώνη Πινιάρα προσπάθεια το έργο να κατασκευασθεί με δανειοδότηση, προσπάθεια που έπεσε στο κενό αφού το τότε Δ.Σ. δεν συμφώνησε.
Η νυν Δημοτική Αρχή επανήλθε και πάλι με παρόμοιο αίτημα και αυτή τη φορά το αίτημα ετέθη από την επιχείρηση ύδρευσης.
Η αρχική μελέτη του έργου ανέρχεται στα 7 εκατομμύρια ευρώ, όμως μία σειρά τροποποιήσεων που πρότεινε ο Δήμαρχος κατέβασαν το αρχικό κόστος στα 2,5 εκατομμύρια. Ήδη όπως αναφέραμε η δανειοδότηση εγκρίθηκε και το έργο ξεκινάει.
Να σημειώσουμε πως ο κ. Μπουτίνας θεωρεί πως η ΔΕΥΑ μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες κατασκευής του έργου αυτού που τόσο πολύ είναι αναγκαίο για την πόλη.
Από την άλλη πλευρά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημ. Σακελλαρίου θεωρεί πως η ΔΕΥΑ δεν θα μπορέσει από μόνη της να εξοφλήσει το δάνειο αυτό. Θεωρεί ακόμη ότι η τροποποίηση της μελέτης για μείωση του κόστους κατασκευής του έργου θα επιφέρει σοβαρή επιβάρυνση στην ποιότητά του.
Τέλος καταθέτει και τον προβληματισμό αν η Δημοτική επιχείρηση διαθέτει την τεχνογνωσία, το έμψυχο υλικό και το μηχανολογικό εξοπλισμό για να υλοποιήσει το συγκεκριμένο έργο.

πηγή Η ΕΡΕΥΝΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr