«ΜΕΤΕΩΡΑ, ένα φωτογραφικό οδοιπορικό» – Το φωτογραφικό λεύκωμα του Αιμιλιανού Γκέκα

0 1.673

Μόλις κυκλοφόρησε το καινούριο φωτογραφικό λεύκωμα του Αιμιλιανού Γκέκα με τίτλο «ΜΕΤΕΩΡΑ, ένα φωτογραφικό οδοιπορικό» σε τρεις γλώσσες, ελληνικά, αγγλικά και ρωσικά.

Μέσα από το φωτογραφικό του φακό μας προσκαλεί να τον ακολουθήσουμε σε ένα ταξίδι με μαγευτικές εικόνες από τα μοναδικά Μετέωρα όπως αυτά αναδεικνύονται μέσω της προσωπικής του ματιάς. Στο υψηλό αισθητικό επίπεδό του συνέβαλε και η αμέριστη συνεργασία των συντελεστών, επιμελητών και πρωτίστως η άριστη εκτύπωση που επιβάλει κάθε φωτογραφικό λεύκωμα.

Καρπός μακροχρόνιας εργασίας, καλλιτεχνικής διαίσθησης και ελάχιστο δείγμα της αγάπης στο γενέθλιο τόπο του.

«Αν και η φωτογραφία είναι αποτύπωση στιγμής, εντούτοις, η τέχνη του φωτογράφου, και όσα φέρει μέσα στην ψυχή του, είναι που δίνουν διαστάσεις χρόνου στη στιγμή αυτή. Στον Αιμιλιανό όμως δεν είναι μόνο η τέχνη που μιλά, αλλά και οι μνήμες που μας μεταφέρουν τα έργα του… Εντυπωσιακό είναι ότι δεν μας μεταφέρει μόνο μνήμες του τόπου αυτού, αλλά και μνήμες του τρόπου. Ο κύκλος της ημέρας και ο κύκλος του χρόνου έχουν καθοριστική σημασία στη ζωή του μοναχού. Οι ηλιοφάνειες και τα χρώματα πολλές φορές δεν απέχουν πολύ από τις καταιγίδες ή την πυκνή ομίχλη που κάνει τους βράχους, από ξεσπάσματα προς τον ουρανό, να φαίνονται ως σκόπελοι μεταξύ μας…». (Απόσπασμα από τον Πρόλογο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Θεοκλήτου).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr