Κώστας Τόλης – Χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων

Με υπόμνημα – Διαμαρτυρία ο Δήμαρχος Καστανιάς κ. Κώστας Τόλης προς τον Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου και τους αρχηγούς των κομμάτων ζητά να μην δεχθούν την επιπλέον χρηματοδότηση που αποφασίστηκε και τα χρήματα να κατατεθούν στον λογαριασμό στήριξης για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

0 437

Με υπόμνημα – Διαμαρτυρία ο Δήμαρχος Καστανιάς κ. Κώστας Τόλης προς τον Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου και τους αρχηγούς των κομμάτων ζητά να μην δεχθούν την επιπλέον χρηματοδότηση που αποφασίστηκε και τα χρήματα να κατατεθούν στον λογαριασμό στήριξης για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Ο Δήμαρχος Καστανιάς
κ. Κώστας Τόλης

Με υπόμνημα – Διαμαρτυρία ο Δήμαρχος Καστανιάς κ. Κώστας Τόλης προς τον Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου και τους αρχηγούς των κομμάτων ζητά να μην δεχθούν την επιπλέον χρηματοδότηση που αποφασίστηκε και τα χρήματα να κατατεθούν στον λογαριασμό στήριξης για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Συγκριμένα το υπόμνημα – διαμαρτυρία αναφέρει τα εξής:

Με έκπληξη χθές όλος ο ελληνικός λαός πληροφορήθηκε, μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης ανά τη χώρα, ότι η αρχική σας απόφαση περί χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων, ύψους 38 εκατ €, εν άλλαξε, με σχετική τροποποίηση και σε αυτά ήρθαν να προστεθούν άλλα 11 εκατ €, εν συνόλω δηλαδή 48 εκατ €, χρηματοδότηση του Ελληνικού Κράτους προς τα πολιτικά κόμματα.

Την έκπληξη όλων μας ήρθε να διαδεχθεί η αγανάκτηση και μετά η οργή. Πώς είναι δυνατόν τους τελευταίους 10 μήνες να λέμε στο ελληνικό λαό να σφίξει το ζωνάρι προκειμένου να μειωθεί το δημόσιο χρέος, να του ζητάμε να κάνει υπομονή, να μειώνουμε 2 φορές διαδοχικά τους μισθούς και τα δώρα, να αυξάνεται η ανεργία, να κερδοσκοπούν σε βάρος του ελληνικού λαού οι τράπεζες, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι έμποροι ειδών πρώτης ανάγκης, να αυξάνεται 2 φορές διαδοχικά ο Φ.Π.Α., να αυξάνεται συνεχώς η βενζίνη και το πετρέλαιο θέρμανσης, να αδυνατεί ο Έλληνας σήμερα να προσπορίσει στην οικογένειά του τα απαραίτητα για μία απλή, καλή και αξιοπρεπή διαβίωση και εσείς, οι ‘πρώτοι’, οι ‘άριστοι’, οι ‘300’, που σ’ εσάς έχουν εναποθέσει τις ελπίδες και το μέλλον τους όλοι οι Έλληνες, να προσπορίζετε στα κόμματα στα οποία οι ίδιοι ανήκετε, με τα οποία εκλεχτήκατε και μάλιστα μέσω των οποίων ο ίδιος ο λαός σας εξέλεξε και σας ανέδειξε, ένα τέτοιο προκλητικά μεγάλο ποσό.

Ποσό το οποίο, κοντά στα άλλα που ζητάτε από όλους εμάς να εξοικονομήσουμε από την τσέπη μας, περικόπτοντάς μας τα πάντα, θα μπορούσε να μπεί στον ελληνικό κορβανά και να μείωνε το δημόσιο χρέος. Άραγε, αυτά τα επιπλέον 11 εκατ. €, δεν θα αυξήσουν το δημόσιο χρέος; Ποιός θα κληθεί να ‘πληρώσει τη νύφη’ και πάλι; Η απάντηση είναι: Ο Ελληνικός Λαός που ήδη υποφέρει. Και δή τα νοικοκυριά, το πάσης φύσεως εργατικό δυναμικό, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι συνταξιούχοι και οι νέοι. Δυστυχώς, ουδείς άλλος.

Κύριοι, όλοι μας θέλουμε να πιστέψουμε ότι οι θυσίες που κάνουμε μήνες τώρα και οι οποίες θα συνεχιστούν σίγουρα για χρόνια και η θηλιά συνεχώς θα σφίγγει, δεν πάνε στράφι. Αυτές σας όμως οι αποφάσεις, άλλα καταδεικνύουν.

Δεν είναι δυνατόν εδώ και πολλούς μήνες να περικόπτεται η ΣΑΤΑ, οι ΚΑΠ και κάθε είδους χρηματοδοτήσεις προς τους Δήμους και εσείς να λαμβάνετε τέτοιες αποφάσεις εις όφελος των πολιτικών κομμάτων. Πώς είναι δυνατόν οι ανάγκες των πολιτικών κομμάτων και υπερισχύουν όλων των άλλων; Μην ξεχνάτε ότι η ΣΑΤΑ και οι ΚΑΠ δεν είναι πόροι οι οποίοι κατανέμονται ανεξέλεγκτα από έναν Νομάρχη ή έναν Δήμαρχο κατά το δοκούν, ή μπαίνουν και παραμένουν στα ταμεία των φορέων για κάλυψη αναγκών πέραν αυτών για τους οποίους αποδίδονται. Η ΣΑΤΑ και οι ΚΑΠ έχουν έναν και μοναδικό σκοπό.

Οι μεν πρώτες διατίθενται για τη χρηματοδότηση έργων, τεχνικών, κατασκευαστικών, ΘΗΣΕΑ, αναπτυξιακών κλπ., οι δέ δεύτερες για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών, όπως η μισθοδοσία προσωπικού, ανάγκες εξοπλισμού, αποπληρωμή τρεχόντων λογαριασμών κλπ. Η μείωσή τους μήνες τώρα επέφερε αυτομάτως – και το γνωρίζετε αυτό – μία αδυναμία κάλυψης των τρεχόντων εξόδων και αναγκών, με συνέπεια να έχουν φτάσει οι Ο.Τ.Α. σε σημείο να μη γνωρίζουν αν αύριο θα μπορούν να καλύψουν τη μισθοδοσία του προσωπικού τους ή τον εργολάβο που κατασκευάζει το όποιο έργο ανάπτυξης για την περιοχή που ζούμε και μαστίζονται από τόσα και τόσα καθημερινά προβλήματα. Έχουν σταματήσει να κατασκευάζονται έργα που θα βελτίωναν την καθημερινότητά μας, λόγω πραγματικής αδυναμίας μας να ανταπεξέλθουμε. Όταν δεν σου δίνουν, πώς μπορείς να δώσεις; Οφείλουμε να κάνουμε κάτι για να μην αναγκαστούν οι Δήμοι και οι Νομαρχίες να ‘κατεβάσουν’ ρολά. Γιατί έτσι θα ‘κατεβάσει ρολά’ μελλοντικά κάθε μικρή ή μεγάλη τοπική κοινωνία, κάθε Έλληνας.

Κύριοι, με το παρόν υπόμνημα σας καλώ όπως ανακαλέσετε την Απόφασή σας, η οποία μόνο αναταραχή και αγανάκτηση στην κοινωνία μπορεί να προκαλέσει. Οι καιροί που ζούμε οφείλουν να είναι για όλους μας καιροί περίσκεψης, περισυλλογής και δικαιοσύνης. Δεν μπορούμε να ζητάμε από τους πολίτες και τους φορείς να περικόπτουν καθημερινά τις ανάγκες τους και να δέχονται αγόγγυστα τα όποια σκληρά μέτρα που λαμβάνονται για το αυριανό καλό όλης της χώρας και κάποιοι άλλοι στη Βουλή, στα Υπουργεία και σε πολιτικά και κομματικά γραφεία να εκμεταλλεύονται την καλοσύνη και υπομονή όλων μας! Τί θα πείτε αύριο στο παιδάκι που πίστεψε πως η Χώρα βρίσκεται σε πραγματικό κίνδυνο και πως όλοι οφείλουμε να βάλουμε το λιθαράκι μας για να βγούμε από την κρίση και πήγε και κατέθεσε το χαρτζιλίκι του στον Εθνικό Λογαριασμό Στήριξης για την έξοδο της Χώρας από την κρίση στην Τράπεζα της Ελλάδος; Θα πείτε ότι το κοροϊδέψατε; Και αυτό αξιότιμοι κύριοι δεν είναι λαϊκισμός, είναι η σκληρή πραγματικότητα!

Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα να συμφωνήσουν και να μην δεχθούν να λάβουν αυτήν την επιπλέον χρηματοδότηση.

Σας καλούμε όλους, ακόμη και αν τη λάβετε, να καταθέσετε το ποσό αυτό στον Εθνικό Λογαριασμό Στήριξης για την έξοδο της Χώρας από την κρίση. Μόνο έτσι θα πειστούμε όλοι για την αξιοπιστία σας και για τη συνέπεια των λεγομένων σας.

Μετά τιμής,

Ο Δήμαρχος Καστανιάς

Κων/νος Θεμ. Τόλης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr