Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στο θαλάσσιο χώρο της Αλονήσου

Σεισμική δόνηση 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 09:53 το βράδυ της Παρασκευής, κάνοντας τη μισή χώρα να ταρακουνηθεί για μερικά δευτερόλεπτα. Ωστόσο δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές.

0 336

Σεισμική δόνηση 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 09:53 το βράδυ της Παρασκευής, κάνοντας τη μισή χώρα να ταρακουνηθεί για μερικά δευτερόλεπτα. Ωστόσο δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές. Σεισμική δόνηση 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 09:53 το βράδυ της Παρασκευής, κάνοντας τη μισή χώρα να ταρακουνηθεί για μερικά δευτερόλεπτα. Ωστόσο δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο της Αλονήσου και σε εστιακό βάθος δέκα χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο βρίσκεται σε θαλάσσιο χώρο 150 χιλιόμετρα βοριανατολικά της Αθήνας, στην γνωστή περιοχή των Σποράδων.

Τον κύριο σεισμό ακολούθησαν δύο μικροί μετασεισμοί μεγέθους 2,4 και 2,2 ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε αισθητός στο Βόλο, τη Χαλκίδα και σε πολλές περιοχές της Αθήνας.

Οι σεισμολόγοι λένε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, αν και παρακολουθούν το φαινόμενο, κυρίως επειδή στην περιοχή καταλήγει και το περίφημο ρήγμα της Ανατολίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr