ΣΥΡΙΖΑ – Συνάντηση Διώτη με Δικηγορικό Σύλλογο Τρικάλων

Στα πλαίσια της επίσκεψής της στα Τρίκαλα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, συνοδευόμενη από κλιμάκιο του Συντονιστικού ΣΥΡΙΖΑ  Τρικάλων συναντήθηκε με το προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων, στα γραφεία του, στο Δικαστικό μέγαρο.

0 363

Στα πλαίσια της επίσκεψής της στα Τρίκαλα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, συνοδευόμενη από κλιμάκιο του Συντονιστικού ΣΥΡΙΖΑ  Τρικάλων συναντήθηκε με το προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων, στα γραφεία του, στο Δικαστικό μέγαρο.

Στα πλαίσια της επίσκεψής της στα Τρίκαλα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, συνοδευόμενη από κλιμάκιο του Συντονιστικού ΣΥΡΙΖΑ  Τρικάλων συναντήθηκε με το προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων, στα γραφεία του, στο Δικαστικό μέγαρο. Η συνάντηση αυτή έγινε γιατί η στάση του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων στην απεργιακή κινητοποίηση είναι συνεπής , μαχητική , πρωτοπόρα  και  απολαμβάνει της μαζικής αποδοχής της συντριπτικής πλειοψηφίας των δικηγόρων του νομού μας .

Η Αποχή των μελών του Δ.Σ. Τρικάλων ξεκίνησε την 1/6  και συνεχίζεται μέχρι στις 7/7, ενώ από την περίοδο του Πάσχα έχουν γίνει πολλές προειδοποιητικές 24ωρες και 48ωρες αποχές , με αποτέλεσμα το τελευταίο χρονικό διάστημα να απέχουν από το σύνολο των καθηκόντων τους και όχι μόνο από την παράστασή τους στα ακροατήρια σχεδόν 50 εργάσιμες ημέρες.

Ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Κοντογιάννης και τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου παρουσίασαν αναλυτικά στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ τα συσσωρευμένα προβλήματα του κλάδου που συνοψίζονταν στα εξής: Την κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών, την κατάργηση της τοπικής αρμοδιότητας και την επιβολή 23% ΦΠΑ στις νομικές υπηρεσίες ,αλλά στάθηκαν και στις σχεδιαζόμενες από την κυβέρνηση αλλαγές και ανατροπές σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που σηματοδοτούν και για τους δικηγόρους αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση του ποσού της συντάξεως και αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Τόνισαν δε ότι όλα τα παραπάνω, δεν μπορούν παρά να λάβουν δυναμική απάντηση και από τον κλάδο των δικηγόρων.

 

Η Βουλευτής Ηρώ Διώτη από την πλευρά της τόνισε κατ΄ αρχήν την δεδομένη αλληλεγγύη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στα αιτήματα του κλάδου αλλά και στους Τρικαλινούς/ες δικηγόρους για την μαχητική τους στάση, ιδιαίτερα σε μια εποχή που η επίθεση στην κοινωνία είναι πρωτοφανής. Ζήτησε από την Διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων να συντονίσει τα αγωνιστικά της βήματα όχι μόνο με τους Συλλόγους της περιφέρειας αλλά και με το κίνημα αντίστασης κατά των μέτρων, για την απαγκίστρωση μας από το μνημόνιο και την μη ψήφιση του αυτού του καταστροφικού για τους εργαζόμενους κάθε κλάδου, ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Το Γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr