Η πορεία της φυσικοθεραπείας από την αρχαιότητα έως σήμερα

Η Φυσικοθεραπεία εμφανίζεται αρχικά στις Πελασγικές κοινότητες της Μεσογείου,

0 407

Η Φυσικοθεραπεία εμφανίζεται αρχικά στις Πελασγικές κοινότητες της Μεσογείου,  τουλάχιστον από τις αρχές της 3ης π.Χ. χιλιετίας, κατά την περίοδο του Τρωικού Πολέμου, στις Ορφικές κοινότητες, για να αποτελέσει στα Αμφιαράεια, στα Ασκληπιεία και στις κοινότητες των Πυθαγορείων την κύρια και φυσική θεραπευτική μέθοδο. Οι Κινέζοι, οι Ινδοί, οι Ιάπωνες, οι Φοίνικες, οι Αιγύπτιοι, και αλλοι λαοί την γνωριζαν και την ασκούσαν. Όλες σχεδόν οι φιλοσοφικές κοινότητες του Κλασικού και του Ελληνιστικού κόσμου οικειοποιήθηκαν τις ήπιες θεραπευτικές μεθόδους της, ενώ χιλιάδες ιατροφιλόσοφοι είχαν με αυτή θαυμαστά αποτελέσματα. Η πορεία της θα εκτροχιαστεί σταδιακά από την μηχανιστική αντίληψη του Ρωμαϊκού κόσμου, για να εξαφανισθεί σχεδόν οριστικά κατά τον Μεσαίωνα.

Η Φυσικοθεραπεία είναι η μέθοδο θεραπείας, που φροντίζει για την επανάκτηση της ανθρώπινης υγείας χρησιμοποιώντας τα φυσικά μέσα. Σήμερα μεταχειρίζεται και τον ηλεκτρισμό, τις ακτινοβολίες, τους υπέρηχους κτλ.. Ουσιαστικά η Φυσιοθεραπευτική βασίζεται αποκλειστικά στις σύμφυτες εσωτερικές θεραπευτικές δυνάμεις του ανθρώπινου οργανισμού, που έχει επιλέξει και επινοήσει γι ‘αυτόν η Φύση.
Η Φυσιοθεραπευτική έχει πολλούς κλάδους και χρησιμοποιεί φυσικές μεθόδους θεραπείας, που ξεκινά από την υγιεινή διατροφή και την οστεοπαθητική ( επαναφορά των οστών στην σωστή τους θέση με ειδικές κινήσεις) και φτάνει έως την ηλιοθεραπεία, η υδροθεραπεία, τα ατμόλουτρα και τα κλύσματα, η αεροθεραπεία, οι μαλάξεις (μασάζ-ρεφλεξολογία), οι αναπνευστικές ασκήσεις, και ειδικά με τους υπερήχους, τα διάφορα ρεύματα, κτλ.

Περισσότερα διαβάστε στο physionatsis.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr