Η ομάδα διαμεσολάβησης του 5ου Γυμνασίου Νεάπολης Θεσσαλονίκης στο 1ο Γυμνάσιο Καλαμπάκας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της ομάδας διαμεσολάβησης του 1ου Γυμν. Καλαμπάκας με την αντίστοιχη του 5ου Γυμν. Νεάπολης Θεσσαλονίκης.

0 745

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της ομάδας διαμεσολάβησης του 1ου Γυμν. Καλαμπάκας με την αντίστοιχη του 5ου Γυμν. Νεάπολης Θεσσαλονίκης.

Με βιωματικά ομαδοσυνεργατικά εργαστήρια οι δύο ομάδες γνωρίστηκαν και προσέγγισαν τη διαμεσολάβηση ως εναλλακτικό τρόπο επίλυσης των διαφορών-διαφωνιών τους. Η χαρά, η ζωντάνια, η φαντασία, η δημιουργικότητα και οι φρέσκες ιδέες τους, πλημμύρισαν την αίθουσα της Πληροφορικής και τον αύλειο χώρο του σχολείου μας.

Παραθέτουμε κάποιες από τις απόψεις των μαθητών – διαμεσολαβητών για τη σημασία της διαμεσολάβησης: «……διαμεσολάβηση για μας σημαίνει , βοήθεια-δράση-αντίδραση-επίλυση.

Ως έφηβοι που συμμετέχουμε σε αυτό το πρόγραμμα διακατεχόμαστε από συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης που με τη δική μας συνδρομή η ατμόσφαιρα του σχολείου μας είναι καλύτερη με λιγότερες συγκρούσεις και προβλήματα.

Επιπλέον, τα οφέλη που αποκομίσαμε είναι ποικίλα, περιλαμβανομένων νέων εμπειριών, πρωτόγνωρων συναισθημάτων και υιοθέτηση ενός τρόπου σκέψης στη ζωή μας που κάνει τον κόσμο καλύτερο.»

Οι υπεύθυνες του προγράμματος της διαμεσολάβησης κες Μεταξούλα Μανάφα, Βασιλική Γκαντή και Βασιλική Γκιάτα ευχαριστούμε θερμά , την κα Καραμπατσάκη Δέσποινα, υπεύθυνη του συμβουλευτικού σταθμού νέων του ν. Τρικάλων και την κα Ρέντα Μαρία υπεύθυνη του ΚΕΔΥ ν. Τρικάλων για την υποστήριξη και τη βοήθεια που μας προσφέρουν σε όλη τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματός μας.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου Γυμν. Καλαμπάκας για το ζήλο και τη θέρμη με την οποία αγκάλιασαν το πρόγραμμα : ΑΓΑΛΙΟΥ ΣΑΝΝΤΟΥΤΣΕ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΓΡΑΒΑΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΚΑΜΠΟΣΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ, ΚΟΛΟΒΟ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΚΟΝΤΟΤΟΛΗ ΜΑΡΙΑ, ΚΟΡΔΑ ΝΙΚΟΛΑΟ, ΚΟΣΒΥΡΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΝΤΕΛΛΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΝΤΡΑΝΤΑΡΟΒΑ ΝΤΕΝΙΣΛΑΒΑ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ, ΠΑΠΑΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΓΕΩΡΓΙΟ, ΠΑΠΠΑ ΕΙΡΗΝΗ-ΜΑΡΙΑ, ΠΡΩΤΟΓΕΡΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΡΙΑ, ΤΖΙΛΙΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΚΑΤΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ.

Σε εποχές που η ατομικότητα και το εγώ κυριαρχούν, τέτοιες δράσεις εκπαιδεύουν και εμπνέουν τους μαθητές και τις μαθήτριες, για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις στη ζωή τους.

Οι εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου Καλαμπάκας συγχαίρουν την ομάδα υλοποίησης του προγράμματος.

1o gymn 1 181o gymn 2 181o gymn 3 18

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr