Ημερίδα ασφαλούς προλήγησης στο διαδίκτυο έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκας

Στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Καλαμπάκας διοργανώθηκε Ενημερωτική Ημερίδα «Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο»

0 543

Στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Καλαμπάκας διοργανώθηκε Ενημερωτική Ημερίδα «Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο»με πρωτοβουλία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων.

Η εξαιρετική και πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωση έγινε από την υπεύθυνη Αστυνόμο Β΄ της Διεύθυνσης του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από Αθήνα κα Γαλάνη Όλγα.

Παραβρέθηκαν όλα τα σχολεία της πόλης μας με τις μεγαλύτερες ηλικιακά τάξεις (Ε΄-ΣΤ΄) καθώς και από τα Δημοτικά Σχολεία του Καστρακίου και της Διάβας.

Το υπεύθυνο κλιμάκιο της Αστυνομίας που παραβρέθηκε με επικεφαλής τον Υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων κ. Μπιλιάλη Στέλιο, τον Διοικητή της Ασφάλειας Ν. Τρικάλων κ. Μήτραινα Δημήτριο καθώς και τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμπάκας κ. Αγραφιώτη Αλέξανδρο χαιρέτησε και προσφώνησε ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου.

Ο ίδιος ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς που έδωσαν το παρόν για τη σημασία της ημερίδας που γίνεται για πρώτη φορά στην πόλη μας και στη συνέχεια ο Διευθυντής της Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων κ. Μπουλούμπασης Χρήστος που επίσης μίλησε αναλύοντας την αξία αυτής της ενημέρωσης προς αποφυγή κάποιων ενεργειών που ίσως δεν γνωρίζουν οι μαθητές τους κινδύνους κατά την πλοήγησή τους στο διαδίκτυο.

Η υπεύθυνη της Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κα Γαλάνη Όλγα έκανε μία εξαιρετική παρουσίαση και ενημέρωση πολύ κατατοπιστική για τους μαθητές εξηγώντας με πολλά παραδείγματα αποφυγής λαθών και βίντεο από πλευράς χρήσεων και ιδιαίτερα μικρών ηλικιών.

Το σίγουρο είναι ότι μετά το τέλος της ημερίδας η ενημέρωση αυτή προβλημάτισε πολλούς μαθητές καλοπροαίρετα, ώστε στο μέλλον να προσέχουν και να αμφιβάλλουν για κάθε συνομιλητή τους αποφεύγοντας κάποιες σελίδες κοινωνικών δικτύων καθώς και την πραγματική εγγραφή προσωπικών τους στοιχείων στο διαδίκτυο με πολλαπλούς κινδύνους.

Θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω την υπεύθυνη παρουσίασης κα Γαλάνη Όλγα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από Αθήνα που παραβρέθηκε, τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ν. Τρικάλων κ. Σπηλιώπουλο Γεώργιο με το κλιμάκιο της Αστυνομίας και τους Διοικητές των τμημάτων που βοήθησε στην πραγματοποίηση της ημερίδας, τον Διευθυντή Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων κ. Μπουλούμπαση Χρήστο, καθώς και τους Διευθυντές και μαθητές των Δημοτικών Σχολείων που παραβρέθηκαν.

Ο Διευθυντής του 2ου Δημ. Σχολείου Καλαμπάκας
Χρήστος Καραγεώργος

2o dim pl 12o dim pl 2

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr