Καρδίτσα: Πουτίγκα 10 μέτρων μοιράστηκε σε 2.000 Καρδιτσιώτες – Ετοιμάζονται για Guinness με νουγκατίνα

Μία πουτίγκα 10 μέτρων που αντιστοιχεί σε 2.000 μερίδες, έκλεψε την παράσταση, το απόγευμα της Κυριακής στην 15η Εμποροβιοτεχνική έκθεση Καρδίτσας.

0 433

Μία πουτίγκα 10 μέτρων που αντιστοιχεί σε 2.000 μερίδες, έκλεψε την παράσταση, το απόγευμα της Κυριακής στην 15η Εμποροβιοτεχνική έκθεση Καρδίτσας.

Μία πουτίγκα 10 μέτρων που αντιστοιχεί σε 2.000 μερίδες, έκλεψε την παράσταση, το απόγευμα της Κυριακής στην 15η Εμποροβιοτεχνική έκθεση Καρδίτσας. Ο Σύλλογος ζαχαροπλαστών του νομού Κρδίτσας έδωσε δυναμικά το στίγμα του στήνοντας μια τεράστια πουτίγκα που διένειμε δωρεάν σε εκθέτες και επισκέπτες, οι οποίοι έσπευσαν και να παρακολουθήσουν τα δρώμενα και να δοκιμάσουν το εξαιρετικό γλυκό.

Η συγκεκριμένη κίνηση από πλευράς του Συλλόγου είχε διπλό νόημα. Πρώτα απ’ όλα θύμισε την εξαιρετική προσπάθεια με την μεγαλύτερη πουτίγκα που έχει κατασκευαστεί, που βίωσαν οι Καρδιτσιώτες, πέρυσι στις 12 Δεκεμβρίου, στην Παυσιλυπούπολη και έκανε τον γύρο της χώρας και όχι μόνο, μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Μάλιστα οι ζαχαροπλάστες που συμμετείχαν σε εκείνη την προσπάθεια και βρέθηκαν την Κυριακή στην έκθεση, τιμήθηκαν με το χρυσό μετάλλιο και ανακηρύχθηκαν pastry chef, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιάννης Κουφόπουλος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα κ. Θωμά Μητσόπουλο, βράβευσαν και το Επιμελητήριο Καρδίτσας για την μεγάλη βοήθειά του σε εκείνο το εγχείρημα.

Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Βύρωνας Παππάς, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ Βασίλη Τσιάκου και του θεματικού αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργου Μάττα.

Άλλωστε η περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας παίρνει την σκυτάλη για να στηρίξει την νέα πολύ μεγάλη πρόκληση που καλούνται να διεκπεραιώσουν τα μέλη του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών ν. Καρδίτσας. Αναφερόμαστε, φυσικά, στην κατασκευή της μεγαλύτερης νουγκατίνας στον κόσμο, με σκοπό να μπει στο βιβλίο Guinness.

Αυτό είναι και το δεύτερο σκέλος του διπλού νοήματος που προαναφέραμε, καθώς η κατασκευή της πουτίγκας στην έκθεση αποτέλεσε και ένα είδος πρόβας αλλά και διαφήμισης του μεγάλου γεγονότος που είναι προγραμματισμένο για τις 29 Νοεμβρίου.

Ο χώρος που θα καλύψει η νουγκατίνα θα είναι από τον πεζόδρομο Ηρώων Πολυτεχνείου, μέχρι τον πεζόδρομο Πλαστήρα. Θα διασχίζει δηλαδή ολόκληρη την πλατεία. Το εγχείρημα θα γίνει σε στεγασμένο χώρο και θα πάρουν μέρος 500 ζαχαροπλάστες απ’ όλη την Ελλάδα.

Πηγή karditsalive.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr