Εξαφανίστηκε βρέφος από μαιευτήριο

Αναστάτωση και προβληματισμός επικρατούν από το πρωί της Πέμπτης στο Μαιευτήριο «Ελενα» μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση νεογέννητου κοριτσιού από αλβανικής καταγωγής γονείς τα ξημερώματα της Πέμπτης δίπλα από τη μητέρα του.

0 367

Αναστάτωση και προβληματισμός επικρατούν από το πρωί της Πέμπτης στο Μαιευτήριο «Ελενα» μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση νεογέννητου κοριτσιού από αλβανικής καταγωγής γονείς τα ξημερώματα της Πέμπτης δίπλα από τη μητέρα του. Αναστάτωση και προβληματισμός επικρατούν από το πρωί της Πέμπτης στο Μαιευτήριο «Ελενα» μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση νεογέννητου κοριτσιού από αλβανικής καταγωγής γονείς τα ξημερώματα της Πέμπτης δίπλα από τη μητέρα του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, το κοριτσάκι γεννήθηκε την Τετάρτη και βρισκόταν στο καλαθάκι δίπλα στο κρεβάτι της αλβανικής υπηκοότητας μητέρας του. Περίπου στις 04.30 τα ξημερώματα η μητέρα ξύπνησε είδε το μωρό δίπλα της, το χάιδεψε και ξανακοιμήθηκε.

Ξαφνικά, όπως λέει, άκουσε ένα θόρυβο, ξύπνησε και πάλι και διαπίστωσε ότι το κοριτσάκι έλειπε από δίπλα της. Ταυτόχρονα είδε κάποιον να βγαίνει από το θάλαμο και έβαλε τις φωνές.

Ειδοποιήθηκε αμέσως η αστυνομία, ενώ προκλήθηκε αναστάτωση στο μαιευτήριο. Οι αστυνομικοί απέκλεισαν λίγο αργότερα το νοσοκομείο και αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του μωρού.

Παράλληλα, αξιωματικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων διενεργούν ανακρίσεις προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Οι αστυνομικοί εξετάζουν την εκδοχή απαγωγής αλλά και όλες τις άλλες εκδοχές και παίρνουν καταθέσεις από συγγενείς και το προσωπικό του νοσοκομείου προκειμένου να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση.

Επίσης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έδωσε εντολή για τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Έχουν γίνει όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Νίκος Πολύζος, ο οποίος βρέθηκε στο μαιευτήριο.

“Είναι λυπηρό το γεγονός. Θα διερευνηθεί σε βάθος και άμεσα. Έχει ήδη διαταχθεί κατεπείγουσα ΕΔΕ από τη Υπουργό Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και θα αποδοθούν ευθύνες. Είμαστε αυστηρότατοι. Θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε κάτι τέτοιο να μην επαναληφθεί “, δήλωσε ο κ. Πολύζος.

 

Έθνος

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr