Συνέδριο θρησκευτικού τουρισμού στον Νομό Τρικάλων

Στις αρχές καλοκαιριού και πιο συγκεκριμένα από τις 10 μέχρι τις 13 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στο Νομό Τρικάλων το πρώτο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Θρησκευτικού Τουρισμού.

0 277

Στις αρχές καλοκαιριού και πιο συγκεκριμένα από τις 10 μέχρι τις 13 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στο Νομό Τρικάλων το πρώτο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Θρησκευτικού Τουρισμού. Στις αρχές καλοκαιριού και πιο συγκεκριμένα από τις 10 μέχρι τις 13 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στο Νομό Τρικάλων το πρώτο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Θρησκευτικού Τουρισμού. Για αυτό το λόγο συνεδρίασαν τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Νομού μας υπό την προεδρία του αναπληρωτή προέδρου κ. Χρήστου Μιχαλάκη.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Ένωση Ξενοδόχων Καλαμπάκας και θα στηριχθεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων, την Εκκλησία της Ελλάδας, το Υπουργείο Τουρισμού, από το Επιμελητήριο και τον Εμπορικό Σύλλογο.

Οι προσκεκλημένοι θα είναι πάρα πολλοί, από την Ιερά Σύνοδο, το Πατριαρχείο αλλά και από πολλά κράτη που συμμετέχουν στον Θρησκευτικό Τουρισμό και για αυτό τον λόγο η Οργανωτική Επιτροπή την επόμενη εβδομάδα θα ασχοληθεί εκτενέστερα με τον καταρτισμό του προγράμματος, αλλά και την φιλοξενία των προσκεκλημένων.

Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής κ. Χρήστος Μιχαλάκης ανέφερε:

«Είναι μία ξεχωριστή ημέρα σήμερα, γιατί πραγματικά παίρνει σάρκα και οστά αυτό το πρώτο Διεθνές Συνέδριο του Θρησκευτικού Τουρισμού. Είναι μια πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Καλαμπάκας με επικεφαλής τον Γιάννη Κουρούπα ο οποίος έχει καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να πετύχουμε την πραγματοποίηση αυτού του Συνεδρίου στις αρχές καλοκαιριού.

Ξεκινάει σήμερα μια κουβέντα και πιστεύουμε την επόμενη εβδομάδα να έχουμε την Οργανωτική Επιτροπή, που θα ασχοληθεί εκτενέστερα με το πρόγραμμα πως και που θα φιλοξενηθούν όλοι αυτοί οι προσκεκλημένοι που θα έρθουν για αυτό το πρώτο Διεθνές Συνέδριο».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καλαμπάκας κ. Γιάννης Κουρούπας τόνισε:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την στήριξη που θα έχουμε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων. Πιστεύω ότι αυτό το Συνέδριο θα στεφθεί από επιτυχία και θα αναδείξει την περιοχή και τα τουριστικά μνημεία του Νομού μας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr