Ληστές ντυμένοι αστυνομικοί λήστεψαν τράπεζα στο Βόλο

Σκηνές γκαγκστερικής ταινίας με σενάριο για …όσκαρ, διαδραματίστηκαν χθες το απόγευμα, αρχικά στην περιοχή Βελεστίνου και στη συνέχεια στο κέντρο του Βόλου, όταν θρασύτατοι ληστές ντυμένοι αστυνομικοί απήγαγαν τον διευθυντή του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας

0 359

Σκηνές γκαγκστερικής ταινίας με σενάριο για …όσκαρ, διαδραματίστηκαν χθες το απόγευμα, αρχικά στην περιοχή Βελεστίνου και στη συνέχεια στο κέντρο του Βόλου, όταν θρασύτατοι ληστές ντυμένοι αστυνομικοί απήγαγαν τον διευθυντή του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Σκηνές γκαγκστερικής ταινίας με σενάριο για …όσκαρ, διαδραματίστηκαν χθες το απόγευμα, αρχικά στην περιοχή Βελεστίνου και στη συνέχεια στο κέντρο του Βόλου, όταν θρασύτατοι ληστές ντυμένοι αστυνομικοί απήγαγαν τον διευθυντή του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας επί των οδών Ιωλκού – Αναλήψεως στο Βόλο, τον έβαλαν σε ένα βανάκι και τον ανάγκασαν να ανοίξει την τράπεζα και να τους παραδώσει τα χρήματα που βρισκόταν στα δύο ΑΤΜ, που ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ.

Μάλιστα οι τέσσερις ληστές, για να πείσουν το στέλεχος της τράπεζας να τους οδηγήσει στο υποκατάστημα και να τους παραδώσει τα χρήματα, απείλησαν να σκοτώσουν το παιδί του! Αφού έκλεψαν τα χρήματα από τα δύο ΑΤΜ της τράπεζας, τον άφησαν δεμένο με χειροπέδες στο υποκατάστημα…

Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Αν και η Αστυνομία δεν έκανε ανακοινώσεις ως τα μεσάνυχτα, καλά πληροφορημένες πηγές, αναφέρουν ότι, αφότου έκλεισε η τράπεζα, στις 4 το απόγευμα, ο διευθυντής μπήκε στο αυτοκίνητό του για να πάει στο σπίτι του, στη Λάρισα. Στο ύψος του κόμβου Βελεστίνου, όμως και πριν βγει στη νέα εθνική οδό, τον σταμάτησαν για αστυνομικό έλεγχο δύο άτομα που ήταν ντυμένοι αστυνομικοί.

Οι δύο δήθεν αστυνομικοί, του ζήτησαν δίπλωμα οδήγησης και άδεια και μάλιστα του είπαν ότι έτρεχε… Ο διευθυντής παραδέχτηκε ότι έτρεχε και δικαιολογήθηκε ότι επέστρεφε στο σπίτι του, για ξεκούραση και ενώ είχε βγει από τον αυτοκίνητο.

Ξαφνικά, από ένα κλειστό βαν που βρισκόταν μερικά μέτρα από το σημείο που οι ληστές σταμάτησαν τον τραπεζίτη, πετάχτηκαν άλλοι δύο συνεργοί τους, οι οποίοι φορώντας κουκούλες τον άρπαξαν και τον πέταξαν στο βαν, δένοντάς του τα μάτια!

Όπως αναφέρουν πληροφορημένες πηγές, το βαν κατευθύνθηκε σε απόμερο εκτός δρόμου σημείο, όπου οι δράστες άρχισαν να εκβιάζουν τον διευθυντή ότι γνωρίζουν την οικογενειακή του κατάσταση και είναι αποφασισμένοι να σκοτώσουν την κόρη του!

Ο διευθυντής, που δέχτηκε για τουλάχιστον δύο ώρες «πλύση» εγκεφάλου και οδηγίες για το τι έπρεπε να κάνει, αναγκάστηκε να συμφωνήσει, καθώς οι δράστες φαίνεται ότι γνώριζαν πολλά πράγματα για τον ίδιο και στη συνέχεια, αφού οι «αστυνομικοί» φόρεσαν στολές συνεργείου καθαρισμού, πήραν το δρόμο για το Βόλο, όπου εκτιμάται ότι έφτασαν στις 7 το απόγευμα περίπου.

Φτάνοντας έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας, ο διευθυντής «συνοδευόμενος» από το συνεργείο καθαρισμού, άνοιξε την τράπεζα και οι ληστές δεν έχασαν ευκαιρία και άδειασαν τα δύο αυτόματα μηχανήματα ανάληψης μετρητών, που διαθέτει το υποκατάστημα και υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 300.000 €, καθώς, ενόψει του τριημέρου, υπήρχαν πολλά χρήματα.

Οι δράστες, αφού πήραν τα χρήματα, μπήκαν ξανά στο αυτοκίνητο και έγιναν «καπνός», αφήνοντας δεμένο με χειροπέδες τον διευθυντή μέσα στο υποκατάστημα! Τελικά ο 42χρονος τραπεζίτης, κατάφερε με δυσκολία να τηλεφωνήσει στο 100 και να ενημερώσει για την απίστευτη, για τα τοπικά δεδομένα, ληστεία.

Η κατάθεση του διευθυντή συνεχιζόταν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ ολονύχτιες ήταν οι έρευνες για τον εντοπισμό των θρασύτατων και «καλά διαβασμένων» ληστών.

Πηγή: magnesianews.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr