Επίλογος για φέτος στα μπλόκα

Μετά από τρεις εβδομάδες στους δρόμους, τα τρακτέρ των αγροτών αποχώρησαν, από χθες το απόγευμα, από τα μπλόκα και επέστρεψαν στα χωριά τους. Τη σχετική απόφαση πήραν χθες το μεσημέρι σε συσκέψεις που έγιναν σε όλα τα μπλόκα.

0 416

Μετά από τρεις εβδομάδες στους δρόμους, τα τρακτέρ των αγροτών αποχώρησαν, από χθες το απόγευμα, από τα μπλόκα και επέστρεψαν στα χωριά τους. Τη σχετική απόφαση πήραν χθες το μεσημέρι σε συσκέψεις που έγιναν σε όλα τα μπλόκα. Μετά από τρεις εβδομάδες στους δρόμους, τα τρακτέρ των αγροτών αποχώρησαν, από χθες το απόγευμα, από τα μπλόκα και επέστρεψαν στα χωριά τους. Τη σχετική απόφαση πήραν χθες το μεσημέρι σε συσκέψεις που έγιναν σε όλα τα μπλόκα.

Την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, παραμένοντας στο μπλόκο του Προμαχώνα μετά από μία ευρεία σύσκεψη, οι αγρότες των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων του νομού.

Το μπλόκο του Προμαχώνα είναι το τελευταίο αγροτικό μπλόκο στην Ελλάδα και βρίσκεται ήδη στο συνοριακό σταθμό για 24η μέρα. Ο Προμαχώνας θα παραμείνει κλειστός από και προς τη Βουλγαρία, μόνο για τα φορτηγά, ενώ επιτρεπτή είναι η διέλευση για τα ΙΧ οχήματα και τα λεωφορεία.

Γενικότερα οι αγροτοσυνδικαλιστές εκτιμούν ότι τα προβλήματα τους είναι πλέον γνωστά και κατανοητά απ όλο τον κόσμο. Προηγήθηκε η απόφαση αναστολής από τα μπλόκα του Πλατυκάμπου του Τυρνάβου και των Μικροθηβών και ακολούθησαν οι αγρότες της Νίκαιας, που ισοφάρισαν το …ρεκόρ των 23 ημερών παραμονής στο δρόμο, της περιόδου του Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου του 1996.

Το επόμενο ραντεβού, όπως είπαν είναι τον επόμενο μήνα στην 100η επέτειο του Κιλελέρ, την οποία – προφανώς – θα τιμήσουν με ξεχωριστές εκδηλώσεις.

 

Έθνος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr