Ανάκληση 270 Prius στην Ελλάδα από την Toyota

Να ζητήσει και πάλι συγγνώμη από τους καταναλωτές αναγκάστηκε ο πρόεδρος της Toyota, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες για νέα ανάκληση χιλιάδων υβριδικών οχημάτων της σε όλο τον κόσμο.

0 336

Να ζητήσει και πάλι συγγνώμη από τους καταναλωτές αναγκάστηκε ο πρόεδρος της Toyota, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες για νέα ανάκληση χιλιάδων υβριδικών οχημάτων της σε όλο τον κόσμο. Να ζητήσει και πάλι συγγνώμη από τους καταναλωτές αναγκάστηκε ο πρόεδρος της Toyota, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες για νέα ανάκληση χιλιάδων υβριδικών οχημάτων της σε όλο τον κόσμο.

Στη χώρα μας ανακαλούνται 270 Prius 3ης γενιάς. Η ενημέρωση του λογισμικού του ABS διαρκεί λιγότερο από 40 λεπτά και αφορά στην Ελλάδα τα υβριδικά Prius που κυκλοφόρησαν μετά τον Ιούνιο του 2009. Οι ιδιοκτήτες του Prius ειδοποιούνται με συστημένη επιστολή προκειμένου να οδηγήσουν τα αυτοκίνητά τους στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Toyota. H ελληνική αντιπροσωπεία διαβεβαιώνει ότι δεν τίθεται θέμα ασφάλειας στα συγκεκριμένα αυτοκίνητα.

«Ζητώ συγγνώμη»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της αυτοκινητοβιομηχανίας Ακίο Τογιόντα, η εταιρεία προχωρά στην ανάκληση 437.000 οχημάτων Prius, Sai και Lexus HS250h, λόγω του προβλήματος στο σύστημα πέδησης.

«Ζητώ συγγνώμη για την αναστάτωση που έχουμε προκαλέσει στους καταναλωτές. Προχωράμε σε ανάκληση, καθώς η ασφάλεια των καταναλωτών είναι η βασική μας αρχή και η πρώτη μας προτεραιότητα» είπε ο πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας, που υπό το βάρος των εξελίξεων αναγκάστηκε να παραχωρήσει νέα συνέντευξη Τύπου.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι ο ιαπωνικός όμιλος θα «κάνει ό,τι είναι δυνατόν» για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πελατών του

Η ανάκληση αφορά 155.000 οχήματα στις ΗΠΑ, 223.000 οχήματα στην Ιαπωνία, 53.000 στην Ευρώπη και 5.000 σε άλλα κράτη. Για το θέμα έχει ήδη ενημερωθεί το υπουργείο Μεταφορών της Ιαπωνίας και σύντομα θα ενημερωθεί και το αντίστοιχο υπουργείο στις ΗΠΑ.

Να σημειωθεί πως στην Ευρώπη κυκλοφορεί μόνο το υβριδικό Prius. Το Prius, που πήρε το όνομά του από τη λατινική λέξη που σημαίνει «ο πρώτος» είναι το πρώτο υβριδικό αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε σε ευρεία κλίμακα στον κόσμο.

Το πρώτο μοντέλο του συγκεκριμένου αυτοκινήτου κυκλοφόρησε το 1997. Το Prius αναδείχτηκε το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο στην Ιαπωνία το 2009, καθώς η ιαπωνική κυβέρνηση ενθαρρύνει με οικονομικά κίνητρα τους αγοραστές να στρέφονται στα «καθαρά» αυτοκίνητα.

Η τρίτη γενιά του οχήματος, αυτή που παρουσίασε προβλήματα στο σύστημα πέδησης, κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία το Μάιο του 2000 και αναμένεται να διατεθεί σταδιακά σε 80 χώρες.

Το νέο Prius 2010 κατασκευάζεται επί του παρόντος μόνο στην Ιαπωνία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr