Στην Λευκάδα πήγε εκδρομή η «Παλαιοπαναγιά»

Μια όμορφη διήμερη εκδρομή στη Λευκάδα διοργάνωσε ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Βλαχάβας «Η Παλαιοπαναγιά».

0 671

Μια όμορφη διήμερη εκδρομή στη Λευκάδα διοργάνωσε ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Βλαχάβας «Η Παλαιοπαναγιά».

Μια όμορφη διήμερη εκδρομή στη Λευκάδα διοργάνωσε ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Βλαχάβας «Η Παλαιοπαναγιά».

Οι εκδρομείς συγκεντρώθηκαν στις 6:30 το πρωί της Τρίτης 6 Ιουνίου 2017 στον χώρο του ΟΣΕ Καλαμπάκας και αφού στη συνέχεια πήραν και την παρέα τους από τη Βλαχάβα, ξεκίνησαν ένα όμορφο ταξίδι.

Στη διαδρομή τους προ Λευκάδα πέρασαν από το ιστορικό Ζάλογγο που βρίσκεται βόρεια της Πρέβεζας, πάνω απ’ το χωριό Καμαρίνα και ανήκει στην οροσειρά Κασωπαίων ορέων της Ηπείρου. Το όνομά του συνδέθηκε με την προεπαναστατική περίοδο του 1821 και ειδικότερα με τον θρυλικό Χορό του Ζαλόγγου.

Στα οροπέδια του όρους αυτού κτίσθηκε το 1950-1961 το μεγαλύτερο άγαλμα της Ελλάδας, με τον τίτλο Μνημείο Ζαλόγγου με σχέδια του γλύπτη Γεώργιου Ζογγολόπουλου. Στη συνέχεια έφτασαν στην Πρέβεζα όπου έκαναν μιθα στάση για καφέ και ξεκούραση.

Με την άφιξή τους στη Λευκάδα, επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Φανερωμένης και τον Άγιο Νικήτα. Η Ιερά Μονή Φανερωμένης Λευκάδας είναι ένα ιστορικό Μοναστήρι. Μόλις 3 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Λευκάδα, αποτελεί για αιώνες το θρησκευτικό κέντρο του νησιού ως το αρχαιότερο και μεγαλύτερο μοναστήρι. Η Παναγία Φανερωμένη είναι αφιερωμένη στη Κοίμηση της Θεοτόκου που είναι παράλληλα και η προστάτιδα και πολιούχος του νησιού. Είναι ανδρώο μοναστήρι με έναν ηγούμενο και τέσσερεις μοναχούς. Ο κανονικός (επίσημος) τίτλος της Μονής είναι «Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Πεφανερωμένης Λευκάδος».

Στη συνέχεια αφού τακτοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο τους περιηγήθηκαν στην πόλη της Λευκάδας.

Στην είσοδο της πόλης, δίπλα στο λιμάνι είδαν το περίφημο πάρκο των ποιητών, οι ντόπιοι συνηθίζουν να το αποκαλούν «Μποσκέτο», το οποίο φιλοξενεί τις προτομές σπουδαίων προσωπικοτήτων του νησιού (Βαλαωρίτης, Σικελιανός, Λευκάδιος Χερν, Δημήτριος Γολέμης, Κλεαρέτη Δίπλα – Μαλάμου), οι οποίοι άφησαν εποχή με την καλλιτεχνική τους αύρα και τα θαυμαστά έργα τους.

Την 2η ημέρα το πρωί, μετά το πρωινό, ξεκίνησαν απ’ το ξενοδοχείο για να επισκεφθούν το Νυδρί. Το Νυδρί αποτελεί το πιο κοσμοπολίτικο μέρος του νησιού. Γραφικό φαροχώρι στο παρελθόν, σήμερα είναι ο προορισμός της μεγαλύτερης μερίδας των τουριστών που επισκέπτονται το νησί. Μπροστά στο Νυδρί, μέσα στον κόλπο, αναδύονταν τα όμορφα «Πριγκιποννήσια» που το ένα δίπλα στο άλλο και μαζί με τη χερσόνησο της Αγίας Κυριακής δεξιά, δημιουργούν ένα υπέροχο νησιώτικο σύμπλεγμα, κάτι σαν φιόρδ.

Πιο κοντινά στο Νυδρί, από τα δυτικά προς τα ανατολικά, είδαν τα νησάκια Σπάρτη, Χελώνι, Μαδουρή, Σκορπίδι, Σκόρπιός.
Απ’ το Νυδρί ξεκίνησαν για μια όμορφη κρουαζιέρα όπου είδαν το Πόρτο Κατσίκι, τους εγκρεμνούς, την Κεφαλλονιά, την Ιθάκη, το σπήλαιο Παπανικολή – Μεγανήσι και τέλος έκαναν το γύρο του Σκορπιού. Οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν την ομορφιά της περιοχής.

Επιστρέφοντας απόγευμα κατά το τέλος της κρουαζιέρας, πήραν το δρόμο της επιστροφής.

kkeIMG 5342kkeIMG 5343

kkeIMG 5283kkeIMG 5288kkeIMG 5289kkeIMG 5290kkeIMG 5291kkeIMG 5299kkeIMG 5300kkeIMG 5301kkeIMG 5303kkeIMG 5306kkeIMG 5307kkeIMG 5309kkeIMG 5310kkeIMG 5318kkeIMG 5319kkeIMG 5320kkeIMG 5321kkeIMG 5322kkeIMG 5323kkeIMG 5325kkeIMG 5327kkeIMG 5328kkeIMG 5333kkeIMG 5335kkeIMG 5336kkeIMG 5337kkeIMG 5339

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr