Προσφυγή στη δικαιοσύνη για το πάγωμα των έργων στο Νομό Τρικάλων

Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων για το «πάγωμα» των έργων του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» δήλωσε ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης επισημαίνοντας πως η μη υλοποίηση των έργων έχει σημαντικές συνέπειες για το νομό Τρικάλων.

0 413

Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων για το «πάγωμα» των έργων του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» δήλωσε ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης επισημαίνοντας πως η μη υλοποίηση των έργων έχει σημαντικές συνέπειες για το νομό Τρικάλων. Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων για το «πάγωμα» των έργων του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» δήλωσε ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης επισημαίνοντας πως η μη υλοποίηση των έργων έχει σημαντικές συνέπειες για το νομό Τρικάλων.

Η διαφωνία και η έντονη αντίδραση του Νομάρχη Τρικάλων κ. Βλαχογιάννη εκφράστηκε μετά τη συνάντηση της ΕΝΑΕ με την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κατερίνα Μπατζελή, η οποία δήλωσε ότι η νέα κυβέρνηση θα ξανασχεδιάσει τα έργα στο πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής».

Ο κ. Βλαχογιάννης επισήμανε πως από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων υπήρχε ωριμότητα μελετών και πληρότητα φακέλων για τα έργα και θα πρέπει να προχωρήσουν για να ολοκληρωθούν καθώς το κράτος έχει συνέχεια. Ο Νομάρχης Τρικάλων δήλωσε ότι ετοιμάζει προσφυγή σε όλα τα δικαστήρια, ενώ θα ασκηθούν πιέσεις και με πολιτικά μέσα σε όλα τα όργανα ακόμη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη σύσκεψη έγινε ιδιαίτερη αναφορά στους νομούς Τρικάλων και Λάρισας οι οποίοι είχαν πληρότητα φακέλων για 8 και 13 έργα αντίστοιχα προκαλώντας την έντονη αντίδραση των δύο Νομαρχών κκ. Ηλία Βλαχογιάννη και Λουκά Κατσαρού.

ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Επίσης στη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα για τον αγροτικό κόσμο.
Για το νομό υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το πρόγραμμα εκτατικοποίησης τόνισε ο κ. Βλαχογιάννης, διότι «δεν μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα πολλές περιοχές του νομού μας, εντός περιοχών Natura, παρότι σε άλλες περιοχές της χώρας το πρόβλημα έχει ξεπεραστεί».

Η κ. Μπατζελή έδωσε τετράμηνη παράταση στο πρόγραμμα δήλωσε ο Νομάρχης, ενώ για την επίλυση του προβλήματος θα ασκηθούν πιέσεις στην Υπουργό Περιβάλλοντος.
Όσον αφορά στην ενιαία ενίσχυση, οι αγρότες ίσως μπορέσουν να εκταμιεύσουν τα ποσά από τις 15/2/2010. «Εμείς προχωρήσαμε στο νομό Τρικάλων την ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων» τόνισε ο κ. Βλαχογιάννης ζητώντας να προχωρήσει η εκταμίευση στους αγρότες του νομού Τρικάλων.

Για τους νέους αγρότες και τα σχέδια βελτίωσης η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναζητά πόρους, οι οποίοι ενδεχομένως να προκύψουν από τον ανασχεδιασμό του «Αλ. Μπαλτατζής».

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Επίσης ο Νομάρχης Τρικάλων εστίασε στον κτηνοτροφικό κλάδο τονίζοντας πως «η κτηνοτροφία καταρρέει» και ζήτησε οι Οργανισμοί, όπως η ΔΗΜΗΤΡΑ κ.α. και τα Κέντρα
Αγροτικής Ανάπτυξης να ενταχθούν στις Νομαρχίες.

5Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

Τέλος ο κ. Βλαχογιάννης αναφέρθηκε και στο 5ο Δημοτικό Καλαμπάκας επισημαίνοντας ότι η θέση της κας Μπατζελή για ρύθμιση δεν ικανοποιεί τη Ν.Α. η οποία θα ξαναδεί το θέμα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr