Βασίλης Παππάς: Η «ιερή» σιωπή των τριών αμνών!

Παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα, τα κοινωνικά και πολιτικά γεγονότα που καταιγιστικά, πλέον συμβαίνουν και δημοσιοποιούνται στον μικρό μας τόπο,

0 530

Παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα, τα κοινωνικά και πολιτικά γεγονότα που καταιγιστικά, πλέον συμβαίνουν και δημοσιοποιούνται στον μικρό μας τόπο,

Παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα, τα κοινωνικά και πολιτικά γεγονότα που καταιγιστικά, πλέον συμβαίνουν και δημοσιοποιούνται στον μικρό μας τόπο,  ο καθείς μένει έκπληκτος με την «αφωνία» των αριστερών (κατά δήλωσή τους), εκπροσώπων του έθνους.

Το κίβδηλο λυκαυγές εξακολουθεί και δρα ανεξέλεγκτα, τρομοκρατώντας μετανάστες ή λαθρομετανάστες κατά τους «νοικοκυραίους», μαχαιρώνοντας άτομα του αντιναζιστικού χώρου, λοιδορώντας στη δίκη του Φύσσα, τραμπουκίζοντας ασύστολα . Ως «χάροι» περιφέρονται ακόμη και στους βουλευτικούς διαδρόμους, επιβραβεύονται και προάγονται ως αστυνομικοί, ακόμη και αν έχουν τελεσίδικες καταδίκες για τις κλωτσιές στα κεφάλια ποδοπατημένων διαδηλωτών. Οι βουλευτές μας (οι αριστεροί όπως λένε), δεν είδαν? δεν άκουσαν? δεν διάβασαν εφημερίδα (των συντακτών)? ώστε να αποταθούν στο Προεδρείο της Βουλής για τα περαιτέρω? Ή το κόμμα του Καμένου τους έχει βάλλει πάγο και κάθε φορά που προσπαθούν να κινήσουν κάποια τέτοια θέματα, ασύδοτης αστυνομικής βίας, το κόμμα (των ΑΝΕΛ) τους τραβά από το μανίκι?

Συμμετέχουν (κατά δήλωσή τους) σε διάφορες πρωινές εκπομπές για να υποστηρίξουν τα νέα μέτρα. Δικαίωμά τους. Για τη οικονομία της συζήτησης ας δεχθούμε ότι είναι αναγκαία! Γιατί όμως δεν υπενθυμίζουν στους «δημοσιογράφους» και τα κανάλια ότι εξακολουθούν και εκπέμπουν παράνομα, ότι εξακολουθούν και έχουν χρέη προς τις τράπεζες, δηλαδή εμάς, και ότι ακόμη και στη μητρόπολη του καπιταλισμού θα είχαν βάλει λουκέτο προ πολλού? Ξέχασαν τον σ. Παππά και τις ηρωικές εφορμήσεις ως νέος Δον Κιχώτης, προς το μιντιακό κατεστημένο?

Αρέσκονται στις φωτογραφήσεις με πολλούς αυτού του τόπου. Παγκόσμια πρωτοτυπία. Γέφυρα εγκαινιάζεται δύο φορές (αφού την πήρε και την σήκωσε) ο ποταμός και δεν τολμούν να μιλήσουν για εισαγγελέα. Φαίνεται στον χώρο των Μετεώρων, το «ιερό» ποτάμι ξήλωσε τη γέφυρα, ώστε να δοκιμαστεί η πίστη των κατοίκων του ορεινού όγκου της Καλαμπάκας, και όλοι μαζί στα νέα εγκαίνια να αναφωνήσουν «θαύμα-θαύμα» . Εξάλλου στο νομό μας έχουμε και άλλες παγκόσμιες πρωτοτυπίες με γέφυρες. Άλλη καταρρέει (του Καλατράβα όπως λέγεται), άλλο «θαύμα» αυτό και άλλη διαπλατύνεται μόνον από την μία πλευρά με τα φοβερά ζικ-ζακ στο «ίσιωμα», (βλ. δίπλα από το Αμαλία).

Εκεί βέβαια που η αφωνία τους είναι εκκωφαντική, είναι στα θέματα που προκύπτουν από τα «ιερά» φράγκα των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου. Επιχειρείται «ιερή» και ελεγχόμενη «μπίζνα» με το άβατο των Μετεώρων. Κανένα σχόλιο. Δημοσιοποιούνται έγγραφα του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου προς τον Δήμαρχο Καλαμπάκας, τα οποία επιμελώς υποκρύπτονται. Καμιά δήλωση. Ασφαλτοστρώνονται δρόμοι γύρω από τους βράχους των Μετεώρων, δήθεν για λόγους πυροπροστασίας (αλήθεια, στους δασικούς χωμάτινους δεν περνούν τα πυροσβεστικά οχήματα?), αλλά για να περάσουν κάποτε τα τουριστικά λεωφορεία με τους «φραγκάτους» τουρίστες. Δεν παίρνουν χαμπάρι! Διεκδικείται «ιερόν» δάσος στο χωριό Βλαχάβα και άλλο «ιερόν» δάσος στο Δ. Πύλης και αυτοί ακούνε το θρόισμα των φύλλων . Ανακαλύπτουν εις στάσιν προσοχής τους νέους αρχηγούς κράτους και οι αμνοί, συγγνώμη βουλευτές της πρώτης φοράς αριστερά παρακολουθούν ψοφοδεείς, αυτό το μεταχριστιανικό θέαμα, αγνοώντας το «Ουαί δε υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές», (κατά Ματθαίον …) , ωσάν να μην είμαστε κοσμικό κράτος, είμαστε? και αναφωνούντες Ελλάς (των μνημονίων), Ελλήνων (ραγιάδων ), Χριστιανών (μοιρολατρών)!

Την ύστατη στιγμή ας αφιερώσω ένα ποίημα από την κατατρεγμένη γενιά του Εμφυλίου:

«Τώρα και πάντοτε – ανακύπτουν επίμονες του βίου καμπές – είναι καιρός να κουραστούν οι επαναστάτες – είναι και αυτό μια καταμέτρηση της αντοχής – … – οι ωραίοι παλιοί φίλοι έχουν πια χαθεί – κι ακόμη συνεχίζονται οι νεκρολογίες – βάσκανος μοίρα κλπ. η επωδός – Κυκλοφορούν στους δρόμους πλήθος λιποτάκτες», (Κλείτος Κύρου, Απολογία, Θεσσαλονίκη 1976).

Για την αντιγραφή Β. Παππάς , εκπαιδευτικός και αμετανόητος συνοδοιπόρος της αριστερής όχθης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr