Τσιπουράκι και πολιτική

Το εορταστικό τριήμερο της Πρωτοχρονιάς πέραν όλων των άλλων είναι και μια ευκαιρία, για τους πολιτικούς, να επικοινωνήσουν με φίλους και γενικότερα με τους δημότες τους ανταλλάσσοντας ευχές, κάνοντας αναλύσεις για τις τοπικές πολιτικές εξελίξεις.

0 317

Το εορταστικό τριήμερο της Πρωτοχρονιάς πέραν όλων των άλλων είναι και μια ευκαιρία, για τους πολιτικούς, να επικοινωνήσουν με φίλους και γενικότερα με τους δημότες τους ανταλλάσσοντας ευχές, κάνοντας αναλύσεις για τις τοπικές πολιτικές εξελίξεις. Το εορταστικό τριήμερο της Πρωτοχρονιάς πέραν όλων των άλλων είναι και μια ευκαιρία, για τους πολιτικούς, να επικοινωνήσουν με φίλους και γενικότερα με τους δημότες τους ανταλλάσσοντας ευχές, κάνοντας αναλύσεις για τις τοπικές πολιτικές εξελίξεις. Κυρίαρχο θέμα στα πολιτικά τραπεζάκια που «στρώθηκαν» την παραμονή αλλά και την Πρωτοχρονιά στα γνωστά πολιτικά στέκια της Καλαμπάκας αλλά και ευρύτερα, το επικείμενο πρόγραμμα «Καποδίστριας 2».
Ένα θέμα που σαφώς αλλάζει άρδην το πολιτικό σκηνικό γιατί είναι άλλο να αναφέρεσαι στους σημερινούς δήμους και διαφορετικό να μιλάς για το νέο δήμο Καλαμπάκας.
Οι επιλογές των δημάρχων όσον αφορά τους αντιδημάρχους τους, η μουρμούρα στις Δημοτικές ομάδες, οι διεργασίες στον χώρο της Τοπικής Ν.Δ. αναφορικά με προθέσεις ανάληψης πρωτοβουλιών στο πλαίσιο της εσωκομματικής διαδικασίας χρισμάτων, η απάντηση του Βύρωνα Μπουτίνας (είμαι υποψήφιος) που έστειλε το μήνυμα σε πολλούς, οι διεργασίες στον άλλο πολιτικό χώρο, το ΠΑΣΟΚ, με εμφανίσεις του πρώην δημάρχου Αντώνη Πινιάρα, που ενισχύει την φιλολογία για επάνοδο στο τοπικό πολιτικό γίγνεσθαι, η κινητικότητα του Τάκη Σακελλαρίου με τις οποίες στέλνει το δικό του μήνυμα και τέλος η στάση των νυν δημάρχων και επικεφαλής των αντιπολιτεύσεων στους δήμους που θα συνενωθούν με αυτόν της Καλαμπάκας, βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη των συζητήσεων στα πολιτικά τραπεζάκια.
Τσιπουράκι ως μέσο επικοινωνίας
Ο καλύτερος τρόπος για επικοινωνία των πολιτικών ή εν δυνάμει πολιτικών είναι το τσιπουράκι.
Έτσι ο καθένας τις μέρες αυτές επιλέγει από πριν με ποιους και σε ποιο πολιτικό στέκι θα εμφανιστεί.
Τέτοια στέκια όσον αφορά την Καλαμπάκα είναι τα αγροτικά καφενεία της πόλης του Γ. Μήκα και του Βαγ. Φουρτούνη, όπου κανείς συναντά τους «βέρους» Καλαμπακιώτες, το κεφά ψησταριά «ΤΑ ΧΑΣΙΑ» του Ηλία Σιούτα ή «Τσουκάτου» και το γνωστό παραδοσιακό εστιατόριο «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ» στην πλατεία δημαρχείου, το ουζερί «Τζέλιας» στην οδό Ιωαννίνων, το καφενείο του Βασ. Σινάνη στην οδό Καστρακίου, το μικρό ουζερί του Βασίλη Αμβράζη πίσω απ’ το δημαρχείο, το καφέ «Χασαπάκια» κ.ά.
Απ’ εκεί και πέρα υπάρχουν και τα πολιτικά στέκια στο Καστράκι, τη Διάβα και τη Βλαχάβα.
Τα πρωτοχρονιάτικα πολιτικά τραπεζάκια
Βοηθούντως του καιρού που ήταν ασυνήθιστα ζεστός τα πολιτικά τραπεζάκια αναπτύχθηκαν στους εξωτερικούς χώρους των μαγαζιών.
Έτσι ο Δήμαρχος Βύρων Μπουτίνας με συνεργάτες του επέλεξε να επικοινωνήσει με τους Καλαμπακιώτες στα Αγροτικά καφενεία όπου το τσίπουρο βρίσκονταν στο επίκεντρο του τραπεζιού.
Στου «Τσουκάτου» εθεάθει ο πρώην δήμαρχος Αντώνης Πινιάρας με μεγάλη παρέα φίλων και πρώην συνεργατών του.
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δημήτρης Σακκελαρίου επέλεξε τα πλατάνια της Διάβας.
Στην παραδοσιακή ταβέρνα «Γ. Ζαρκάδα» απλώθηκε ένα μακρύ τραπέζι όπου παρακάθησαν συνεργάτες και δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και πολλοί Διαβίτες πολιτικοί ή εν δυνάμει πολιτικοί του φίλοι.
Αλλά και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι έφτιαξαν τα δικά τους πολιτικά τραπεζάκια στα νεανικά (πλατεία Δημουλά) επικοινωνόντας με τους νέους, αλλά και σε ουζερί στο Καστράκι και Διάβα.
Το συμπέρασμα;
Η κρίση, κρίση αλλά και η πολιτική, πολιτική και όπως λέει ο Σαβόπουλος «Φκιάχνουν οι Έλληνες κυκλώματα, ιστορία οι παρέες».

πηγή Η ΕΡΕΥΝΑ του Βαγγέλη Γκιάτα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr