Ολοκληρώθηκε η Α΄ φάση της μελέτης διατηρητέου σχολείου Καστρακίου

Στον Δήμο Καλαμπάκας βρίσκεται από χθες η τελική μελέτη, διορθωμένη πλέον βάση των παρατηρήσεων που απαίτησε το ΚΑΣ όταν κατατέθηκε πριν λίγους μήνες.

0 335

Στον Δήμο Καλαμπάκας βρίσκεται από χθες η τελική μελέτη, διορθωμένη πλέον βάση των παρατηρήσεων που απαίτησε το ΚΑΣ όταν κατατέθηκε πριν λίγους μήνες. Στον Δήμο Καλαμπάκας βρίσκεται από χθες η τελική μελέτη, διορθωμένη πλέον βάση των παρατηρήσεων που απαίτησε το ΚΑΣ όταν κατατέθηκε πριν λίγους μήνες. Η μελέτη αυτή στο σύνολό της αφορά μετατροπή του διατηρητέου Δημοτικού Σχολείου Καστρακίου Καλαμπάκας, σε Μουσείο Γεωλογίας και Πολιτιστικό Κέντρο Καστρακίου.
Το έργο διαιρείται σε δυο φάσεις κατασκευής, οι οποίες θα υλοποιηθούν με ανεξάρτητες εργολαβίες.
– Η Α΄ φάση αφορά στην καθαίρεση της υφιστάμενης προσθήκης στη βορειοανατολική πλευρά, στις εργασίες αποκατάστασης του διατηρητέου κτιρίου και στην κατασκευή τμήματος της νέας προσθήκης («λαιμός»).
Ο φέρων οργανισμός της νέας κατασκευής θα είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα στο υπόγειο και μεταλλικός στην ανωδομή.
Στο δάπεδο του ισογείου προβλέπεται πλάκα σκυροδέματος. Για τα υπόλοιπα δάπεδα (οροφή ισογείου, ημιώροφου και ορόφου), προβλέπεται σύμμεικτη κατασκευή (περιλιτόδεμα επί μεταλλικού φορέα).
– Η Β΄ φάση θα αφορά στην κατασκευή του κύριου όγκου της προσθήκης στην ανατολική πλευρά του οικοπέδου, ο οποίος θα στεγάζει τις δραστηριότητες του πολιτιστικού κέντρου, (αίθουσα εκθέσεων, αναψυκτήριο, γραφεία κλπ.).
Το παρόν δημοπρατούμενο έργο αφορά την Α΄ φάση της μελέτης. Αυτό γιατί αν και η Β΄ φάση είναι έτοιμη δεν υπάρχει η χρηματοδότηση.
Έτσι για να απορροφηθεί το 1 εκατομμύριο ευρώ που ο Δήμος ενέταξε για το έργο μέσα από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» το έργο χωρίστηκε.
Η μελέτη (Α΄ φάση) θα κατατεθεί για θεώρηση στην ΤΥΔΚ ενώ εντός των ημερών στο Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει για να εγκρίνει τα τεύχη Δημοπράτησης του έργου.
Ο συνολικός προϋπολογισμός και των δυο φάσεων του έργου αγγίζει το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ.
Η μελέτη προβλέπει τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πολιτιστικού κέντρου του οποίου βασικός «κορμός» θα είναι το ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΕΩΛΟΓΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ.
Σύμφωνα με την σχετική εντολή του κυρίου του έργου, (Δήμος Καλαμπάκας), απαιτούνται:
– χώροι υποδοχής,
– γραφεία διοίκησης,
– εκθεσιακοί χώροι,
– εργαστήρια συντήρησης
– βιβλιοθήκη,
– αναψυκτήριο κλπ.
Για την κάλυψη του παραπάνω προγράμματος είναι απαραίτητη η κατασκευή – προσθήκη ενός νέου κτιρίου στη θέση της υπάρχουσας προσθήκης.
Παράλληλα προβλέπεται η διατήρηση επισκευή και ανάδειξη του υπάρχοντος διατηρητέου το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επισκιαστεί από τον όγκο των νέων προσθηκών.
Ο προϋπολογισμός της Α΄ φάσης που είναι έτοιμη προς δημοπράτηση είναι 1.517.250 Ευρώ.

 

πηγή Η ΕΡΕΥΝΑ – Βαγγέλης Γκιάτας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr