Τέλος η «Τσικνοπέμπτη» στα σχολεία του Ν. Τρικάλων με απόφαση του Δ/ντη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Με το πρόσχημα των χαμένων ωρών από τα χιόνια και της “προκλητικής” εικόνας των σουβλακίων που ψήνονται στις αυλές των σχολείων

0 942

Με το πρόσχημα των χαμένων ωρών από τα χιόνια και της “προκλητικής” εικόνας των σουβλακίων που ψήνονται στις αυλές των σχολείων

Με το πρόσχημα των χαμένων ωρών από τα χιόνια και της “προκλητικής” εικόνας των σουβλακίων που ψήνονται στις αυλές των σχολείων την εποχή της ανεργίας σε ώρα εργασίας μια φορά τον χρόνο – την Τσικνοπέμπτη δηλαδή – ο Δ/ντης της Α/θμιας εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων κ. Μπουλούμπασης “καταργεί” την ημέρα στα σχολεία όπου οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων τα τελευταία χρόνια έψηναν σουβλάκια και έδιναν από ένα στα παιδάκια τις τελευταίες ώρες της σχολικής ημέρας κάποια από τα οποία είχαν την χαρά να φάνε ένα σουβλάκι μετά από εβδομάδες λόγω της οικονομικής κρίσης και χάρη στην προσφορά κάποιων ανθρώπων ( Δ.Σ Γονέων και Κηδεμόνων )!!!

Βέβαια στο έγγραφο που έχει αναρτηθεί σε όλα τα σχολεία αφήνεται το “παραθυράκι” να δοθούν σουβλάκια στα παιδιά στο τέλος του ωρολόγιου προγράμματος της ημέρας ή κατά την διάρκεια ενός διαλείμματος αλλά το δεκάλεπτο για τα παιδάκια δεν είναι αρκετό…

Σωστή ή όχι η απόφαση το σίγουρο είναι πως σουβλάκια δεν έχει φέτος την Τσικνοπέμπτη στα σχολεία καθώς η απόφαση απογοήτευσε παιδιά, γονείς και ίσως εκπαιδευτικούς!

Δείτε το έγγραφο:

Θέμα: «Σχολικές Γιορτές και Τσικνοπέμπτη»

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με αφορμή την πρόσφατη απώλεια διδακτικών ωρών λόγω των χιονοπτώσεων θεωρούμε σκόπιμο να επανεξετάσουμε τις ημέρες κατά τις οποίες τα τελευταία χρόνια κάποια σχολεία καταργούν το προβλεπόμενο ωράριο και το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του σχολείου.

Τυπικό παράδειγμα μιας τέτοιας περίπτωσης είναι η ημέρα της Τσικνοπέμπτης. Η ημέρα αυτή όπως γνωρίζετε, σύμφωνα με την κείμενη εκπαιδευτική νομοθεσία, δεν συμπεριλαμβάνεται ούτε στις σχολικές αργίες αλλά ούτε και στις ημέρες κατά τις οποίες πραγματοποιούνται εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Επομένως, πρόκειται για μια συνηθισμένη εργάσιμη ημέρα.

Όσοι από τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς εκτιμούν ότι θα πρέπει να αναφερθούν στα έθιμα της ημέρας – υπερεκτιμημένα, κατά την άποψή μας, και ως προς την ποσότητα και ως προς την ποιότητα – έχουν τη δυνατότητα να το πράξουν στο πλαίσιο του Ωρολογίου Προγράμματος.

Ακόμη και η βιωματική προσέγγιση των εδεσμάτων που κάποιοι Σύλλογοι Γονέων προθυμοποιούνται να προσφέρουν στους μαθητές μπορεί να πραγματοποιηθεί στο χρονικό πλαίσιο κάποιου διαλείμματος ή και μετά το πέρας του Ωρολογίου Προγράμματος κατά την πρακτική του προγράμματος σίτισης των μαθητών που εφαρμόζεται φέτος σε σχολεία του Δήμου Τρικκαίων ή και στη διάρκεια της σίτισης στο πλαίσιο του Ολοήμερου Προγράμματος.

Στην εποχή της ανεργίας η εικόνα που δημιουργείται στις αυλές κάποιων σχολείων σε ώρα εργασίας προκαλεί τους συνανθρώπους μας. Ας την αποφύγουμε, αδικεί το επαγγελματικό προφίλ του εκπαιδευτικού.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές/-ριες και οι Προϊστάμενοι/-ένες των σχολείων κατά την ημέρα αυτή να μεριμνήσουν για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Π.Ε.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗΣ

eggrafo tsiknopempti

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr