Πάτρα: Πατέρας έκλεψε ξύλα για να ζεστάνει τα παιδιά του

Γροθιά στο στομάχι αποτελεί το θλιβερό περιστατικό που σημειώθηκε στο κέντρο της Πάτρας με πρωταγωνιστή έναν πατέρα,

0 256

Γροθιά στο στομάχι αποτελεί το θλιβερό περιστατικό που σημειώθηκε στο κέντρο της Πάτρας με πρωταγωνιστή έναν πατέρα,

Γροθιά στο στομάχι αποτελεί το θλιβερό περιστατικό που σημειώθηκε στο κέντρο της Πάτρας με πρωταγωνιστή έναν πατέρα,  ο οποίος αναγκάστηκε να γίνει κλέφτης για να προστατεύσει τα παιδιά του από το τσουχτερό κρύο του χειμώνα.

Η συγκλονιστική ιστορία εκτυλίχθηκε πριν από λίγες ημέρες σε σούπερ μάρκετ της οδού Ερενστρώλε. Ο κατά άλλα αξιοπρεπής αλλά οικονομικά εξαθλιωμένος 50χρονος βλέποντας ένα δεμάτι με καυσόξυλα έξω από το κατάστημα το άρπαξε και άρχισε να τρέχει, μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων πελατών και κατοίκων της περιοχής.

Για κακή του τύχη, όμως, κάποιοι από αυτούς τον καταδίωξαν και τελικά κατάφεραν να τον πιάσουν σε μια απόσταση γύρω στα 400 μέτρα.

Όταν τον ρώτησαν για ποιο λόγο προέβη σε αυτή την παράνομη ενέργεια αποκαλύφθηκε το δράμα του, που άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό.

«Τα πήρα γιατί τα παιδιά μου παγώνουν» είπε ο άνδρας που αμέσως μετατράπηκε σε ψυχολογικό ράκος.

«Μη με ξεφτιλίσετε, συγγνώμη…» είπε σοκάροντας όλους όσοι αρχικά έτρεξαν για να κυνηγήσουν ένα κοινό κλέφτη.

Τελικά, οι διώκτες του όχι μόνο τον άφησαν ελεύθερο αλλά προσφέρθηκαν να τον βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούσαν, ενώ ο επιχειρηματίας που έπεσε θύμα αυτής της ασυνήθιστης κλοπής αρνήθηκε να του υποβάλλει μήνυση. Αντιθέτως, του χάρισε τα ξύλα συνολικού βάρους 20 κιλών.

Η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει πολλούς πολίτες στα όρια της φτώχειας σε τέτοιο βαθμό που φθάνουν ακόμη και στην παρανομία για να επιβιώσουν. Και δεν πρόκειται απαραίτητα για πολίτες με παραβατική συμπεριφορά και στο παρελθόν, αλλά για άτομα που έχουν οδηγηθεί στην απόγνωση και νιώθουν πως κανείς και τίποτα δεν μπορεί να τους βοηθήσει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr