Σεισμική δόνηση στο Ιόνιο

Ισχυρή σεισμική δόνηση, 5,7 Ρίχτερ, ταρακούνησε στις 07:25 τη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Ζακύνθου τα ξημερώματα.

0 166

Ισχυρή σεισμική δόνηση, 5,7 Ρίχτερ, ταρακούνησε στις 07:25 τη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Ζακύνθου τα ξημερώματα.

Ισχυρή σεισμική δόνηση, 5,7 Ρίχτερ, ταρακούνησε στις 07:25 τη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Ζακύνθου τα ξημερώματα. Ο σεισμός έγινε αισθητός στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές.Όπως δήλωσε ο καθηγητής σεισμολογίας Ακης Τσελέντης, η δόνηση προήλθε από μια περιοχή, που είναι γνωστή για τους σεισμούς της και παρακολουθείται συνεχώς από τους σεισμολόγους.

Σύνηθες φαινόμενο για την περιοχή του Ιονίου, που δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία, χαρακτηρίζει τη δόνηση ο ομότιμος καθηγητής Γεωφυσικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαζάχος.


Όπως δήλωσε ο κ. Παπαζάχος, η ευρύτερη περιοχή των Ιονίων νήσων παρουσιάζει πολύ μεγάλη σεισμικότητα και σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, κάθε έξι μήνες, κατά μέσο όρο, σημειώνεται ένας σεισμός, με ανάλογο μέγεθος.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στο βορειοδυτικό άκρο του Ελληνικού Τόξου, ενώ ο κ. Παπαζάχος απέκλεισε το ενδεχόμενο διέγερσης άλλων ρηγμάτων στον ελλαδικό χώρο.

«Το μέγεθος και τα χαρακτηριστικά του σεισμού δεν μπορούν να διεγείρουν γειτονικά ρήγματα», ανέφερε.

Όπως ανακοινώθηκε από το Εργαστήριο Γεωφυσικής του ΑΠΘ, η σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,7 Ρίχτερ, καταγράφηκε στις 7.26΄ και το επίκεντρό της εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή, 67 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.

 

ΝΕΤ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr