Αυξήσεις στα ταξί από σήμερα

Νέες αυξήσεις θα ισχύσουν από την Κυριακή στα τιμολόγια των ταξί. Τα κόμιστρα αυξάνονται για δεύτερη φορά φέτος, κατά 25%, έπειτα από τις αυξήσεις του Μαΐου, που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση.

0 212

Νέες αυξήσεις θα ισχύσουν από την Κυριακή στα τιμολόγια των ταξί. Τα κόμιστρα αυξάνονται για δεύτερη φορά φέτος, κατά 25%, έπειτα από τις αυξήσεις του Μαΐου, που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση. Νέες αυξήσεις θα ισχύσουν από την Κυριακή στα τιμολόγια των ταξί. Τα κόμιστρα αυξάνονται για δεύτερη φορά φέτος, κατά 25%, έπειτα από τις αυξήσεις του Μαΐου, που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση. Πάντως ιδιοκτήτες, οδηγοί και επιβάτες αντιδρούν στις ανατιμήσεις, τονίζοντας ότι περιορίζουν τη ζήτηση.

Η αύξηση στα κόμιστρα που αφορά στη χρέωση ανά χιλιόμετρο είχε προαναγγελθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Η τιμή της μονής ταρίφας αυξάνεται κατά 12 λεπτά και διαμορφώνεται στα 60 λεπτά ανά χιλιόμετρο με την αύξηση να είναι της τάξεως του 66,6%.

Η τιμή που θα ισχύει ανά χιλιόμετρο στη διπλή ταρίφα είναι 1 ευρώ και 5 λεπτά, με την αύξηση να διαμορφώνεται στο 54,4%. Επίσης αυξάνεται και το τηλεφωνικό ραντεβού με χρέωση που θα κυμαίνεται από 3 έως 5 ευρώ.

Η τότε υπουργική απόφαση προβλέπει και τρίτη αύξηση στα κόμιστρα τον ερχόμενο Μάιο. Σε κάθε περίπτωση πάντως η ηγεσία του υπουργείου διαμηνύει ότι θα επανεξεταστεί το ζήτημα νέων ανατιμήσεων στα κόμιστρα των ταξί και φυσικά θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης των μεταξύ των ενδιαφερόμενων.

ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr