Τα κάλαντα έψαλε η νεοσύστατη χορωδία του Γενικού Λυκείου Καλαμπάκας

Χριστός γεννάται δοξάσατε… Άναρχος Θεός καταβέβηκεν και εν τη Παρθένω κατώκησεν…

0 420

Χριστός γεννάται δοξάσατε… Άναρχος Θεός καταβέβηκεν και εν τη Παρθένω κατώκησεν…

Χριστός γεννάται δοξάσατε… Άναρχος Θεός καταβέβηκεν και εν τη Παρθένω κατώκησεν…

έψαλλε η νεοσύστατη χορωδία του Γενικού Λυκείου της πόλης μας, τόσο στη Μητρόπολη, ενώπιον του σεβασμιωτάτου Επισκόπου μας, όσο και στο πανέμορφο μοναστήρι του Ρουσάνου, ενώπιον της αγιομετεωρίτικης γυναικείας αδελφότητος.

Σήμερα το πρωί η χορωδία κορασίδων του ΓΕΛ επισκέφτηκε τα γραφεία της Μητροπόλεώς μας, προκειμένου να μεταφέρει το χαρμόσυνο μήνυμα της Γεννήσεως του Θεανθρώπου στο σεβαστό Μητροπολίτη μας κ.κ. Σεραφείμ. Εκείνος με περισσή αγάπη και ειλικρινή ενθουσιασμό υποδέχθηκε τα μέλη της χορωδίας, άκουσε τους ύμνους που έψαλλαν, χειροκρότησε με επαίνους την προσπάθεια και το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας τους και με πατρική στοργή χάρισε σε όλες τις μαθήτριες μαζί με αναμνηστικά δώρα και τις πολύτιμες συμβουλές και ευλογίες του!

Πιο νωρίς η χορωδία του ΓΕΛ έγινε δεκτή στη γυναικεία Μονή Ρουσάνου όπου και έψαλλε στο καθολικό της Μονής και δη στο δεξί ψαλτήρι το απολυτίκιο των Χριστουγέννων, το κοντάκιο και τις καταβασίες, παρουσία κάποιων εκ των μοναζουσών και πλήθους επισκεπτών.

Κατόπιν, η χορωδία τραγούδησε παραδοσιακά κάλαντα στο αρχονταρίκι της Μονής.

Εκεί, η σεβαστή γερόντισσα Φιλοθέη και οι άλλες αδερφές επήνεσαν και θαύμασαν το ενδιαφέρον των παιδιών για τη βυζαντινή και παραδοσιακή μουσική, αγκάλιασαν τα παιδιά με τη θερμή φιλοξενία τους και μοίρασαν δώρα και ευχές.

IMG 2235IMG 2237

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr