Υπεύθυνος της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας & Ψυχικής Υγείας της ΝΔ ο Χρίστος Λιάπης

Υπεύθυνος της Θεματικής Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας & Ψυχικής Υγείας του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας

0 1.370

Υπεύθυνος της Θεματικής Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας & Ψυχικής Υγείας του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας

Υπεύθυνος της Θεματικής Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας & Ψυχικής Υγείας του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας  τοποθετήθηκε ο Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρίστος Χ. Λιάπης.

Η συγκεκριμένη Επιτροπή, με τη νευραλγική σημασία για το κοινωνικό πρόσωπο της ΝΔ, αποτελεί μία από τις έξι Θεματικές Επιτροπές του Τομέα Υγείας της ΝΔ, του οποίου προίστανται ο Τομεάρχης Βασίλης Οικονόμου και η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Κατερίνα Παπακώστα.

Ο Δρ. Λιάπης δήλωσε σχετικά: “Ευχαριστώ τον Τομεάρχη και την Αναπληρώτρια Τομεάρχη για την εμπιστοσύνή τους στο πρόσωπό μου και την επιστημονική και κομματική μου διαδρομή. Μία διαδρομή που δεν έπαψε ποτέ να έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο-πολίτη και, κυρίως, εκείνους από τους συμπολίτες μας οι οποίοι βρίσκονται σε ανάγκη. Δηλαδή, τους πάσχοντες και δη τους ψυχικώς πάσχοντες.

Έχοντας πλήρη συναίσθηση των ευθυνών που συνεπάγεται η θέση του υπευθύνου της Θεματικής Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας και Ψυχικής Υγείας, αναλαμβάνουμε, οι συνεργάτες μου και εγώ, με πολιτικό δυναμισμό, επιστημοσύνη και συγκρότηση λόγων και έργων τα νέα μας καθήκοντα. Καθήκοντα που οφείλουν να ενδυναμώσουν και να προβάλλουν ακόμη περισσότερο το κοινωνικό πρόσωπο της Παράταξης, τονίζοντας τα πολιτικά χαρακτηριστικά και τις προγραμματικές πτυχές που αναδεικνύουν τη Νέα Δημοκρατία ως τον πολιτικό φορέα ο οποίος μπορεί με αξιοπιστία, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα, μακριά από τις παγίδες του λαϊκισμού, να αρθρώσει και να εφαρμόσει προτάσεις αλληλεγγύης και ανακούφισης των συνανθρώπων μας οι οποίοι βρίσκονται σε ανάγκη και ιδιαίτερα των ψυχικώς ασθενούντων, εν μέσω αναγκαστικής περιστολής των πόρων.

Όπως όλες οι Θεματικές Επιτροπές του νέου μας Οργανογράμματος, έτσι και η Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας και Ψυχικής Υγείας αναπτύσσει τις δράσεις της τόσο στον βραχυχρόνιο άξονα του Κοινοβούλευτικού Ελέγχου των κυβερνητικών αστοχιών που άπτονται του ρυθμιστικού της πεδίου, όσο και στον μεσοπρόθεσμο άξονα της συμπλήρωσης των προγραμματικών θέσεων του κόμματός μας. Με αισιοδοξία, στοχοπροσήλωση και υπευθυνότητα, ανοίγουμε τον πολιτικό μας βηματισμό εμπνεόμενοι από τον ανανεωτικό παλμό και το παράδειγμα του Προέδρου μας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ώστε να μη μακρύνει η ώρα που η πατρίδα θα απαλλαγεί από τον καταστροφικό συνδυασμό ανευθυνότητας, αντι-αναπτυξιακού πνεύματος και λαϊκισμού που χαρακτηρίζει τη σημερινή Κυβέρνηση.

Με τον άνθρωπο στη σκέψη και την καρδιά μας και την κοινωνία οδηγό, θα ήθελα να ενθαρρύνω τις Νεοδημοκράτισσες και τους Νεοδημοκράτες, αλλά και κάθε πολίτη που αναγνωρίζει τη ΝΔ ως το κατ´ εξοχήν κόμμα υπεύθυνης προαγωγής της προνοιακής υποστήριξης των κοινωνικά ασθενέστερων συνανθρώπων μας, για ενεργό συμμετοχή στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας και Ψυχικής Υγείας, οι πόρτες της οποίας θα είναι πάντα ανοικτές προς νέα και παλαιά στελέχη και προς όλους τους πολίτες.

Σύντομο Βιογραφικό του κ. Χ. Λιάπη

Ο Δρ. Χρίστος Χ. Λιάπης ΜD, MSc, PhD, αποφοίτησε το 2003 από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Πραγματοποίησε το Αγροτικό του στα ορεινά χωριά της Καλαμπάκας και τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας των Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο του Michigan των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ παράλληλα εκπαιδεύτηκε στην ομαδική ψυχοθεραπεία στο Νοσοκομείο των Βετεράνων του Αμερικανικού Στρατού, Veteran Affairs Hospital στο Ann Arbor του Michigan.

Ειναι κάτοχος και δευτέρου Μεταπτυχιακού Διπλώματος, στη Διεθνή Ιατρική και τη Διαχείριση Κρίσεων Υγείας, από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ συμμετείχε στις δραστηριότητες των Γιατρών του Κόσμου στην Αφρική.

Εκπαιδεύτηκε στην Ά Ψυχιατρική Πανεπιστημιακή Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου Αθηνών και ειδικεύτηκε περαιτέρω στις Συναισθηματικές Διαταραχές στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης των Η.Π.Α. Εργάζεται ως Ψυχίατρος στην Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς ” Άγιοι Ανάργυροι” και προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Συντονιστής στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας.

Έχει εκπαιδευτεί σε ψυχαναλυτικού και γνωσιακού προσανατολισμού ψυχοθεραπείες και ειναι Διδάκτωρ Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του ως συνεργάτης του τότε Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και νυν Ευρωπαίου Επιτρόπου Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλου, καθώς και του Υφυπουργού Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλου.

Έχει συνδράμει εθελοντικά, ως επιστημονικός συνεργάτης στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου και είχε εκλεγεί μέλος της ΕΚΟ γιατρών της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ελλήνων Ειδικευομένων Ψυχιατρικής. Εχει πολλές συμμετοχές και ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά Ψυχιατρικά και Ιατρικά Συνέδρια, καθώς και δημοσιεύσεις επιστημονικών άρθρων και συγγραμμάτων του σε περιοδικά και βιβλία του κλάδου του.

Διηγήματα, δοκίμια και ποιήματά του έχουν βραβευθεί σε Πανελλήνιους και Παγκόσμιους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς.

Παράλληλα με το κλινικό και ερευνητικό του έργο και την πολιτική του δραστηριοποίηση, αρθρογραφεί τακτικά στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και εμφανίζεται στα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Έφεδρος Ανθυπολοχαγός και ο ίδιος, είναι εγγονός του Ήρωα του Ελληνοαλβανικού Έπους, Εφέδρου Υπολοχαγού Δημητρίου Ζιώγα, το όνομα του οποίου φέρει τιμητικώς το Στρατόπεδο της Καλαμπάκας και γιος του αποστράτου Αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας Χρυσοστόμου Λιάπη και της Φρειδερίκης Λιάπη-Ζιώγα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr