Με ιδιαίτερη επιτυχία η εκδήλωση του «Μετεώρων Λιθόπολις» με θέμα «Δόγμα και ζωή

Δόγμα και ζωή ήταν η εκδήλωση που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκας από τον “Σύλλογο Μετεώρων Λιθόπολις”

0 508

Δόγμα και ζωή ήταν η εκδήλωση που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκας από τον “Σύλλογο Μετεώρων Λιθόπολις”

με ομιλητή τον Καθηγητή Δογματικής Θεολογίας του Α.Π.Θ. κ. Δημήτριο Τσελεγγίδη.

Ο Σύλλογος «ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΛΙΘΟΠΟΛΙΣ» από τήν σύστασή του έχει θέσει ως μία από τις κύριες προτεραιότητές του το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τα ζητήματα που αφορούν την ελληνορθόδοξη παράδοσή μας.

Στα πλαίσια αυτού του ενδιαφέροντος και της συνολικής δραστηριοποίησής του, επιθυμεί να παρέμβει στην έντονη συζήτηση που αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα, τόσο σχετικά με τον ρόλο καί την θέση της ορθοδοξίας στην σύγχρονη ελληνική πολιτεία και κοινωνία μας, όσο και για την ανάγκη διασφάλισης της αλήθειας και της ακρίβειας του ορθόδοξου δόγματος σε μια εποχή πολλαπλών προκλήσεων και απειλών.

Για τον λόγο αυτό και για την καλύτερη ενημέρωση των μελών και των φίλων του, ο Σύλλογός διοργάνωσε την σχετική εκδήλωση με ομιλητή τον Καθηγητή Δογματικής Θεολογίας του Α.Π.Θ. κ. Δημήτριο Τσελεγγίδη, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου…

Ο Καθηγητής κ. Δημήτριος Τσελεγγίδης είναι γνωστός για τις καίριες, εμπεριστατωμένες και θεολογικά τεκμηριωμένες παρεμβάσεις του σε μια σειρά από ανάλογα ζητήματα και έχει καθιερωθεί ως ένας από τους καταλληλότερους, από πλευράς ακαδημαϊκής θεολογίας, για να μας μεταφέρει την αλήθεια και να μας δώσει αξιόπιστες απαντήσεις σε δογματικά και θεολογικά θέματα.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του, ο Καθηγητής όπως είπε και στην έναρξη της ομλιάς του, απάντησε σε ερωτήσεις που του απηύθυνε το ακροατήριο και ακολούθησε ανοικτή συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς και για την τρέχουσα εκκλησιαστική επικαιρότητα.

meteorono lithopolis IMG 8221

meteorono lithopolis IMG 8150meteorono lithopolis IMG 8154meteorono lithopolis IMG 8155meteorono lithopolis IMG 8161meteorono lithopolis IMG 8163meteorono lithopolis IMG 8171meteorono lithopolis IMG 8185meteorono lithopolis IMG 8196meteorono lithopolis IMG 8199meteorono lithopolis IMG 8203meteorono lithopolis IMG 8210meteorono lithopolis IMG 8218

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr