Παναγιώτα Δριτσέλη: Ουσιαστικές κυβερνητικές παρεμβάσεις για τη στήριξη του Νομού Τρικάλων

Τις προηγούμενες ημέρες υπογράφηκαν δύο Υπουργικές Αποφάσεις, με τις οποίες ενισχύεται ιδιαίτερα ο Νομός Τρικάλων

0 474

Τις προηγούμενες ημέρες υπογράφηκαν δύο Υπουργικές Αποφάσεις, με τις οποίες ενισχύεται ιδιαίτερα ο Νομός Τρικάλων

Τις προηγούμενες ημέρες υπογράφηκαν δύο Υπουργικές Αποφάσεις, με τις οποίες ενισχύεται ιδιαίτερα ο Νομός Τρικάλων  και σε σχέση και με τον πρωτογενή τομέα, αλλά και σε ότι αφορά την στήριξη των πλημμυροπαθών από τις πρόσφατες καταστροφές.

Ως προς το πρώτο ζήτημα, όλοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών του Νομού μας, με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα δουν αυξήσεις κατά 25% στις εξισωτικές τους αποζημιώσεις για το 2016.

Συγκεκριμένα, με την σχετική υπουργική απόφαση, το ανώτατο ποσό που μπορούν να εισπράξουν οι δικαιούχοι εξισωτικής αποζημίωσης των ορεινών περιοχών αυξήθηκε, από 100 ευρώ το εκτάριο, σε 125 ευρώ το εκτάριο.

Ως προς το θέμα της στήριξης των πλημμυροπαθών του Νομού Τρικάλων, υπογράφηκε η απόφαση της Υφυπουργού Οικονομικών με την οποία παρατείνεται – αναστέλλεται η καταβολή βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων, που έχουν την κύρια κατοικία ή έδρα τους σε πληγείσες περιοχές του Νομού Τρικάλων.

Στο πλαίσιο αυτό αναστέλλεται το σύνολο των φορολογικών υποχρεώσεων μέχρι 1.1.2017, για τους κατοίκους των περιοχών που έχουν χαρακτηριστεί ως πλημμυρόπληκτες στο Νομό Τρικάλων.

Με δεδομένη τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσουν να παλεύουν και για την μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική προστασία των πολιτών του Νομού Τρικάλων, καθώς και για την ενίσχυση της ποιοτικής πρωτογενούς παραγωγής και των πολιτικών για την στήριξη της ορεινότητας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr