Δημήτρης Σιακαβάρας: Για το νερό του Μαυρελίου

Ενημερωτικό κείμενο απέστειλε ο κάτοικος του Μαυρελίου κ. Δημήτρης Σιακαβάρας προς διαφόρους αποδέκτες, όπως και στα ΜΜΕ για το θέμα του νερού.

0 522

Ενημερωτικό κείμενο απέστειλε ο κάτοικος του Μαυρελίου κ. Δημήτρης Σιακαβάρας προς διαφόρους αποδέκτες, όπως και στα ΜΜΕ για το θέμα του νερού.

Ενημερωτικό κείμενο απέστειλε ο κάτοικος του Μαυρελίου κ. Δημήτρης Σιακαβάρας προς διαφόρους αποδέκτες, όπως και στα ΜΜΕ για το θέμα του νερού.

Το κείμενο έχει ως εξής:

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΙΑΚΑΒΑΡΑ
ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΜΑΥΡΕΛΙΟΥ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
ΠΡΟΣ
Τον ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
Υπόψη Γ.Γ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ

• ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
• ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
• ΔΕΥΑΚ
• ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ, ΕΝΤΥΠΟ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ
• ΡΑΔ. ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

ΘΕΜΑ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΝΕΡΟΥ
ΥΔΡΕΥΣΗΣ & ΧΡΗΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΥΡΕΛΙ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

Κύριοι,
Αγαπητοί φίλοι,
Να ΄μαστε πάλι!!
Με το νερό κι όχι μόνο.

Ξεκινώντας τα των θεμάτων μας. Λέμε συγγνώμη αν κουράζουμε κάποιους, όμως είναι ανάγκη κι όχι καπρίτσιο μας.

Ζήσαμε θερμό Σάββατο στις 23-7-2016, σε βαφτίσια που μας έφεραν στην πόλη.

Ε, να και οι ευκαιρία για λίγη ενημέρωση απ΄ το γραπτό τύπο που τόσο μας λείπει στις βουνοκορφές που ζούμε.

Ξεφυλλίζοντας λοιπόν τις τρικαλινές εφημερίδες, με χαρά διαβάσαμε κείμενο – σχόλιο με αναφορά στην πρόσφατη γεώτρηση που ανοίχτηκε από τον Δήμο Καλαμπάκας (απόφασή του), κοντά στο μέρος μας και δίνει ικανή ποσότητα νερού (όπως λέει το κείμενο), για όφελος του Μαυρελίου. Θετικότατη εξέλιξη.

Ε βέβαια και νοιώθεις χαρά! Το συζητάμε; Πράγματι χαίρεσαι! Όταν πάει να δικαιωθεί ο αγώνας όλων όσων πιστέψαμε και επιμείναμε να βρεθεί λύση στο μεγάλο πρόβλημά μας για καθαρό, πόσιμο και οικονομικό νερό. Χαριτολογώντας, «άντε» είπαμε με τον διπλανό μου «θα γλιτώσουν τα θερμοσίφωνα από τα μπαμ μπουμ του λασπόνερου».

Αφού διαβάσαμε το αναλυτικό ρεπορτάζ, το βλέμμα σταμάτησε στη φωτογραφία.

Ο Δήμαρχος, Δήμαρχος είναι, «σωστά ποζάρει» συμφωνήσαμε. Ο άλλος δίπλα του το «μηδενικό της απραξίας» στο θέμα του νερού «τι θέλει», ρωτάω τον συμπατριώτη μου. «Ε να, είναι τιμώμενο πρόσωπο» λέει. Χα χα, βλέπω μεγάλο πίδακα νερού. «Θα παρίσταται να μετρήσει τις φυσαλίδες» του απαντώ.

Μικρό συμπέρασμα των παραπάνω. Ξεχαστήκαμε, καιρό τώρα, καθώς δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωσή μας (απ΄ τον Τύπο έγινε εντελώς απρόοπτα) και θυμηθήκαμε τον έμπειρο σε τέτοια Βαγγέλη, που μετά το φθινοπωρινό, ζωντανό του ρεπορτάζ στο Μαυρέλι, έλεγε: «Φτιάξε μια επιτροπή . . .». Όντως, αγαπητέ Βαγγέλη, «φτιάξε μια επιτροπή . . .».

Γυρνώντας στο χωριό, είχε συνέχεια το ολόφρεσκο νεράκι που δεν έπρεπε να πάει χαμένο. Έτσι, μια και δυο, «ο νερογκουβαλητής» βγήκε στα σπίτια διαλαλώντας στους κατοίκους (ξέχασε τον βασιλικό) «χωριανοί, σας έφερα το νέο νερό, εγώ σας το φέρνω, όχι κάποιοι άλλοι», και ακούστε «σε 15 – 20 μέρες θα το ΄χετε στα σπίτια».

Εμείς απορήσαμε, προκαταβολικά να στηθεί και ανδριάντας του! Με λίγη σκέψη θυμηθήκαμε πως το μόνο νερό που ξεφόρτωνε πριν καιρό ήταν το εμφιαλωμένο κάποιας εταιρίας νερού. Και ενώ κανένας από εμάς που πρωτοστατούσαμε για λύση του προβλήματος του νερού δεν μίλησε για ακαταλληλότητα της βρύσης (Πλατεία) που σωστά τότε προέτρεπε και ο Δήμαρχος διαβάζουμε: «Ο Δήμαρχος Καλαμπάκας, κύριος Σινάνης τόνισε ότι προσωρινά, οι κάτοικοι Μαυρελίου μπορούν να πίνουν νερό από τη βρύση της Πλατείας του χωριού» Εφημερίδα «Πρωινός Λόγος» στον Θανάση Βλάχο, Σάββατο 27-6-2015.

Αφού λοιπόν δηλώνει, ο πιο υπεύθυνος για την καταλληλότητα του νερού, γιατί ο ίδιος πρωτοστατεί στο ξεφόρτωμα και στη διακίνηση εκατοντάδων ίσως εμφιαλωμένων πλαστικών νερών;

Μετά όμως την προσωπική μου παρέμβαση στην Δικαιοσύνη (καταγγελία στον Εισαγγελέα Τρικάλων, που σωστά διέταξε έρευνα) δεν ξαναμετέφεραν εμφιαλωμένα νερά, τουλάχιστον φανερά.

Για τους μη μυημένους, τους πληροφορούμε πως κάτι τέτοιο σε άλλο μέρος, δηλαδή σε ένα αντίστοιχο πρόβλημα νερού, μπήκαν κάμποσες εταιρίες, βολεύτηκαν μερικοί που μπορούν να πληρώνουν και οι άλλοι ακόμη περιμένουν να τους πάνε νερό.

Όταν αυτό συνέβη στο χωριό μας, δεν γνώριζαν ότι ήμουν παθών και πλήρωνα 15€ την ημέρα για όλες τις ανάγκες, πόσιμο, μαγείρεμα κ.λπ.
Οι ειρωνείες λοιπόν να λείπουν! . . .

Μα και οι απορίες μας πολλές από τα «τελαλίσματα» της ντουντούκας του «νεροκανάτα», ο οποίος σημειωτέον υπήρξε και πολλά χρόνια (οχτώ) παλιότερα τοπικός πρόεδρος, και μάλιστα με δήμαρχο ντόπιας καταγωγής. Τι ενέργειες έκανε; Ποιες γραπτές προτάσεις ή πρακτικά του Δ.Σ. δηλώνουν τις προτάσεις του; Έχει κάτι; Έχει; Ας μας παρουσιάσει επίσης γραπτά κείμενα των προτάσεων-θέσεών του τα τελευταία χρόνια πριν την δική μας δραστηριότητα ή έστω πρακτικά του Δ.Σ. Κονισκού ή τωρινά στο Δ.Σ. Καλαμπάκας για αυτό το ζωτικό πρόβλημα.

Αν δεν έχει, δεν δικαιούται να φλυαρεί. Γιατί; Γιατί θα μοιάζει σαν να κάνει ως συνήθως «ναζάκια» αφού υπήρξε και συνεχίζει να είναι ουρά των γεγονότων.
Λοιπόν.: Μια γλυκούλα παραίτηση τι ωφέλιμη για το χωριό θα ήταν.!! Δηλώνω ότι δεν είμαι δημότης Μαυρελίου. Με «έδιωξαν» κάποτε όμως υπερηφανεύομαι πως ψηφίζω στην ηρωική Καισαριανή. Άρα ούτε ψηφουλάκια ψάχνω, ούτε θεσούλες. Μόνο σωστούς, που θέλουν το καλύτερο.! … για τα κοινά του χωριού. Τελεία και παύλα λοιπόν στα ψιθυρίσματα.

Επίσης και τούτο.: Δεν έχω συμπάθεια σε κάποιον «δικό μου» και φυσικά ούτε θα έχω στο μέλλον «τον δικό μου».
Συνεχίζουμε..
Τούτο πάλι πού να το βάλει κανείς.; Ο Τ.Π. με πείσμα ανακοινώνει στα «στέκια» του χωριού πως σε δεκαπέντε-είκοσι μέρες θα υδρευθεί στα σπίτια το «αγαθό νεράκι». Και ο πιο ανίδεος ρωτάει.: Σε ποιο δίκτυο; Σε ποια υδραγωγεία; Στα υδραγωγεία αυτά που πέρυσι τα καθάρισαν με μάσκες; Λάσπες που τόσο στοίχισαν στα εργαλεία μας. Λάσπη που όταν έβρισκε λίγη ροή «μπουμπούνιζε» τα θερμοσίφωνα (είμαι παθών). Ε, λοιπόν, εάν νομίζει ο «ευεργέτης» (και ίσως κάποιοι τον επιλέγουν για «λαγό») ότι με ευκολία θα δοξαστεί, του απαντάμε.: ΟΧΙ.

ΟΧΙ, διότι εμείς στο πόσιμο καθαρό νεράκι μας απαντάμε ότι δεν βολευόμαστε με πρόχειρες λύσεις, αφού μάλιστα πρόκειται για την υγεία μας. Μάλιστα το πρώτο που μας πρέπει είναι να δραστηριοποιηθούμε και να ζητήσουμε τη βοήθεια και την έγκριση των υπηρεσιών του υπουργείου υγείας οπωσδήποτε! Προέχει επίσης να ξέρουμε τις επιστημονικές αναλύσεις του «νέου νερού αγαθού» γιατί δεν πιστεύουμε αυτό που «διαλαλεί» ο τοπικός πρόεδρος. Και γιατί; Η απάντηση δίνεται από τον δήμαρχο κ. Σινάνη στο πρακτικό της συνάντησης στον Δήμο Καλαμπάκας με κατοίκους του Μαυρελίου (επιτροπή νερού).
Απ’ το πρακτικό συνάντησης.:
Κύριος Σινάνης.: «Ήρθε ο καθηγητής κύριος Παυλίδης και προτείνει […] και να αντικατασταθεί το δίκτυο ύδρευσης του Μαυρελίου». Το κατέχει το κείμενο αυτό ο τοπικός πρόεδρος; Γιατί τον κύριο καθηγητή τον επικαλούνται συνέχεια ως μεγάλο επιστήμονα (σωστά, από μας καμία αμφισβήτηση) αλλά δεν προσπαθούν να τον εφαρμόσουν.! (λάθος).
Τι είναι λοιπόν αυτό; Μήπως το τοπικό «χαιρετίσματα στα μπλάρια»;
Και τώρα μπαίνει και ένα ερωτηματάκι που ακούγεται εδώ από τους καταναλωτές του ακατάλληλου – του χειρότερου ίσως νερού της χώρας και ακόμα πληρωτέου. Πότε θα μας απαντήσουν ο λαλίστατος τοπικός πρόεδρος, η εταιρεία (ΔΕΥΑΚ) και οποιοσδήποτε υπεύθυνος στο αίτημα των κατοίκων να μην χρεώνεται το ακατάλληλο νεράκι με το πολύ μαγγάνιο, σίδηρο κλπ, που χρησιμοποιεί το ακατάλληλο δίκτυο, τουλάχιστον εως ότου έρθει το κανονικό; Και οι χρεώσεις; Κολωνακιώτικες. Ξαναθυμίζουμε απ΄ τα πρακτικά της συνάντησης στον Δήμο Καλαμπάκας το αίτημά μας να μην πληρώνουμε λογαριασμό νερού όσο ισχύει το ακατάλληλο νερό (εισήγηση του Σωτήρη Μίνια στην ομιλία του που απευθυνόταν στον Δήμαρχο Κύριο Σινάνη για να μην χρεώνεται το νερό από τον Δήμο Καλαμπάκας όσο δεν έρχεται καθαρό.
Πρακτικά 2.Ιουνίου.2015).
Σημειωτέον, το μοναδικό χωριό στα 1.200 μέτρα υψόμετρο από τα 76 χωριά του Δήμου Καλαμπάκας, που δεν έχει πόσιμο νερό στα σπίτια. Συγχαρητήρια στα 75 χωριά και στους υπεύθυνους χρόνων του πρώην Δήμου και την Κοινότητας του Μαυρελίου. Δοξάστε τους. (Σας «τσούζει» μερικούς αλλά θα έρθουν κι άλλα).
Γι’ αυτό λοιπόν το καυτό οικονομικό «θεματάκι» ποιες ενέργεις έκανε ο τέως πρόεδρος; Ή μήπως δεν έκανε; Σας απαντούμε.: Μοίραζε και μοιράζει στα σπίτια τους λογαριασμούς, που δεν πρέπει να εκδίδονται όσο υπάρχει το ακατάλληλο νερό, για να εισπράττει η εταιρεία ύδρευσης.
Απ’ όλα τα παραπάνω καταλαβαίνουμε πως μας περιμένουν αγώνες και μόνο αγώνες, πολλοί αγώνες που μόνο αυτοί μπορούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα του χωριού. Γι’ αυτό και οι κάτοικοι του χωριού δεν πρέπει να εφησυχάζουν.
Εμείς κάνουμε γνωστό στα ΜΜΕ ότι σύντομα θα ζητήσουμε συνάντηση με την ηγεσία του Δήμου, η οποία μάλιστα θα είναι ανοιχτή στα μέσα επικοινωνίας και εκεί ο Δήμος θα τοποθετηθεί και θα ανακοινώσει τις αποφάσεις που πήρε και τι πρόγραμμα έχει για τα παραπάνω θέματα-ζητήματα και για την τιμολόγηση του νερού. Τι προβλέπει για το «νέο αγαθό» και για τα ευρώ που θα βγαίνουν απ’ τις Μαυρελιώτικες τσεπούλες. Καθαρές τοποθετήσεις.: Το σχέδιο και τι τιμολόγιο «θα γράψει» στην τσεπούλα του κάθε Μαυρελίτη «νέο αγαθό». Το αντίθετο θα σημαίνει ότι όποιος θέλει λέει ό, τι θέλει. Αυτό έχει και μια άλλη ανάγνωση (φιλοσοφική για κάποιους).: Οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι.!!

Και κάτι σημαντικό, επίσης όμως σοβαρό πρόβλημα (εκτός νερού), δυστυχώς της εποχής.: Ρωτούμε τον τοπικό πρόεδρο και όλους τους υπευθύνους, παλιότερους και νεότερους δημαρχιακών – κοινοτικών, εάν έχουν εικόνα των συμβάντων του περιφερειακού στο χωριό μας δάσους.: Τα πεσμένα πεύκα σε όλα τα μεγάλα ή μικρότερα ρέματα, το ακαθάριστο χρόνων κλπ. Περιμένουμε απαντήσεις. Ως καθημερινός πεζοπόρος προσωπικά φωνάζω.: SOS.!! Προς όλους, SOS.!!

Ευχαριστώ τους αδελφικούς φίλους των ΜΜΕ.
Ταπεινά
Δημήτρης Σιακαβάρας, ένας πολίτης, κάτοικος Μαυρελίου
Τηλέφωνο Επικοινωνίας.: 697 800 1044

Σημείωση.: Υπάρχει λόγος που σύντομα θα επανέλθω.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr