Κόπηκαν Mega, Σαββίδης και Κύπριοι για τις τηλεοπτικές άδειες

Επτά είναι τελικά οι υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες που πέρασαν επιτυχώς την φάση της προεπιλογής

0 572

Επτά είναι τελικά οι υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες που πέρασαν επιτυχώς την φάση της προεπιλογής

Επτά είναι τελικά οι υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες που πέρασαν επιτυχώς την φάση της προεπιλογής  και όπως προκύπτει αποκλείονται από τον διαγωνισμό η εταιρία DIMERA συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη, η εταιρία από την Κύπρο και η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ για λογαριασμό του Mega.

Κορυφώνεται λοιπόν η αγωνία για μια διαδικασία που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις από το μιντιακό κατεστημένο, όσο και σε επιπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Υπενθυμίζεται πως το ART TV του Γιώργου Καρατζαφέρη είχε αποκλεισθεί ουσιαστικά προηγουμένως.

Ο σχετική διαδικασία πάντως ενδέχεται να καθυστερήσει καθώς άγονος κρίθηκε ο διαγωνισμός για την ανάπτυξη της ηλεκτρονικής πλατφόρμας με την οποία θα δοθούν οι άδειες για τους σταθμούς. Αναλυτικά:

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση «με την με Αρ.Πρωτ. 178/19-7-2016 απόφαση εγκρίθηκε το Πρακτικό της Επιτροπής Διενέργειας του Διαγωνισμού και προεπελέγησαν οι υποψήφιοι:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.) (σ.σ. Star)

3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

4. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)

5. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)

6. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV) του Φ. Βρυώνη

7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.) (σ.σ. Β. Μαρινάκης)

Κατά της αποφάσεως έγκρισης του Πρακτικού προεπιλογής και προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο τελικός κατάλογος των συμμετεχόντων στην δημοπρασία, οι υποψήφιοι έχουν το δικαίωμα της προδικαστικής προσφυγής, όπως προβλέπεται από την Προκήρυξη 1/2016 (Κεφ. 6.4).

Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Λ. Κρέτσος, για λόγους, που άπτονται της προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος και ενίσχυσης της διαφάνειας απηύθυνε το ερώτημα προς την Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού, και την Εταιρεία των Ορκωτών Λογιστών, που υποστήριξε το έργο της Επιτροπής κατά πόσο οι λόγοι απόρριψης των τριών υποψηφίων DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP) και ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ (MEGA CHANNEL), που αποκλείστηκαν από την προεπιλογή είναι θεραπεύσιμοι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr