Δήμος Χασίων – Εγκρίσεις έργων

Ήρεμα κύλισε η προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χασίων. Το ήρεμο κλίμα διατηρήθηκε διότι τα θέματα που περιείχε ημερήσια διάταξη ήταν απλά πλην όμως ουσιώδη. Αξίζει να αναφερθούμε ότι στην Συνεδρίαση αποφασίστηκε να αποδεχτούν ποσό 110 χιλ. Ευρώ για την κατασκευή 3 υδραγωγείων στα Δημοτικά Διαμερίσματα Αγιοφύλλου, Ξηροκάμπου και Κακοπλευρίου.

0 312

Ήρεμα κύλισε η προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χασίων. Το ήρεμο κλίμα διατηρήθηκε διότι τα θέματα που περιείχε ημερήσια διάταξη ήταν απλά πλην όμως ουσιώδη. Αξίζει να αναφερθούμε ότι στην Συνεδρίαση αποφασίστηκε να αποδεχτούν ποσό 110 χιλ. Ευρώ για την κατασκευή 3 υδραγωγείων στα Δημοτικά Διαμερίσματα Αγιοφύλλου, Ξηροκάμπου και Κακοπλευρίου.

Ήρεμα κύλισε η προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χασίων. Το ήρεμο κλίμα διατηρήθηκε διότι τα θέματα που περιείχε ημερήσια διάταξη ήταν απλά πλην όμως ουσιώδη.
Αξίζει να αναφερθούμε ότι στην Συνεδρίαση αποφασίστηκε να αποδεχτούν ποσό 110 χιλ. Ευρώ για την κατασκευή 3 υδραγωγείων στα Δημοτικά Διαμερίσματα Αγιοφύλλου, Ξηροκάμπου και Κακοπλευρίου. Οι δεξαμενές θα έχουν χωρητικότητα 200 κυβικών έκαστο.
Ψηφίστηκε ομόφωνα η αποδοχή πίστωσης 860 χιλ. Ευρώ από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για αγροτική οδοποιία (ασφαλτόστρωση) σε δυο Δημοτικά Διαμερίσματα ήτοι Ασπροκλησιάς και Σκεπάρι μήκους 4 χιλιομέτρων.
Συζήτηση έγινε για το κτήριο πολλαπλών χρήσεων που κατασκευάζεται στην θέση «Χάνι» Δήμου Χασίων.
Υπήρχαν δυο θέματα που αφορούσαν το συγκεκριμένο κτήριο. Ο εργολάβος ζήτησε παράταση 5 μηνών για την ολοκλήρωση των εργασιών. Παράταση που εδόθη αφού το θέμα ψηφίστηκε από τους Συμβούλους πλην του κ. Κατσιούλη.
Το δεύτερο θέμα αφορούσε έγκριση του 2ου ανακεφαλαιωτικού πίνακα του συγκεκριμένου έργου.
Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του Δημάρχου στο σχολικό κόστος κατασκευής του κτηρίου.
Το κόστος θα φτάσει το ποσό των 860 χιλ. Ευρώ μέχρι την περάτωσή του. Τον Ανακεφαλαιωτικό πίνακα δεν ψήφισε ο Γιώργος Μέμτσας.
Δυο τροποποιήσεις έργων που είχαν ξανασυζητηθεί στο συμβούλιο και οι αποφάσεις τους ακυρώθηκαν από την Περιφέρεια, συζητήθηκαν στην συνεδρίαση και ξαναψηφίστηκαν.
Τα υπόλοιπα θέματα:
Αποδοχή πίστωσης ποσού 109.457,44 Ευρώ για το έργο «Κατασκευή νέων δεξαμενών ύδρευσης».
Αποδοχή πίστωσης ποσού 8.558,14 Ευρώ για «Μερική απασχόληση».
Αποδοχή πίστωσης ποσού 3.245,12 Ευρώ για «Επισκευή και σχολικών κτιρίων».
Αποδοχή πίστωσης ποσού 23.072,74 Ευρώ για «Υλοποίηση προγράμματος «ΣΥΝΚΟΙΝΩΝΙΑ»»
Αποδοχή πίστωσης ποσού 7.988,00 Ευρώ για «ΚΑΛΥΨΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΕΠ ΠΡΟΚ. 7Κ/06 ΚΑΙ 4Κ/07».
Αποδοχή πίστωσης ποσού 581.000,00 Ευρώ για το έργο «Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας στο Δήμο Χασίων» – τροποποίηση προϋπολογισμού – τεχνικού προγράμματος για την εκτέλεση του ανωτέρω έργου.
Έκφραση από απόψεων του Δ.Σ. επί των απαγορεύσεων βοσκής σε εκτάσεις του Συνιδιόκτητου δάσους Αγιοφύλλου του Δήμου Χασίων.
Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της περιβαλλοντικής έκτασης «Οινοποιείο Ιδιοκτησίας της εταιρείας ΛΙΑΚΟΥ Β.& ΣΙΑ Ο.Ε.» στο ΔΔ Γάβρου.
Έγκριση μελέτης «Διευθέτηση Αγωγού όμβριων στο ΔΔ Αγίου Δημητρίου» – τροποποίηση προϋπολογισμού & τεχνικού προγράμματος έτους 2009 για την εκτέλεση του ανωτέρω έργου ποσού 12.178,15 Ευρώ.
Τροποποίηση προϋπολογισμού τεχνικού προγράμματος έτους 2009 για την εκτέλεση του έργου «Συντήρηση μονοπατιού Ξηροκάμπου – Κακοπλευρίου» ποσού 6.500,00 Ευρώ.
Τροποποίηση προϋπολογισμού – τεχνικού προγράμματος έτους 2009 για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή Τοίχου αντιστήριξης στο Δ.Δ. ΚΕΡΑΣΟΥΛΑΣ» ποσού 6.811,27 Ευρώ.
Αιτήσεις δημοτών.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ετέθησαν μια σειρά θέματα όπως η ξύλευση για ανάγκες θέρμανσης των κατοίκων του Δήμου, η διάνοιξη Αγροτικών δρόμων με το μηχάνημα του Δήμου και τέλος η επιτακτική ανάγκη εύρεσης χώρους για χρησιμοποίηση ως θέση εναπόθεσης αδρανών υλικών, ηλεκτρικών συσκευών, παλαιών επίπλων και διαφόρων υλικών που πετούν οι Δημότες.

 

Η ΕΡΕΥΝΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr