Χορός ρίχτερ σε Ινδία, Ιαπωνία

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε την περιοχή του Τόκιο στην Ιαπωνία προκαλώντας μικροτραυματισμούς, μικρές υλικές ζημιές, προβλήματα στις συγκοινωνίες αλλά και τη διακοπή της λειτουργίας ενός πυρηνικού σταθμού για λόγους ασφαλείας.

0 197

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε την περιοχή του Τόκιο στην Ιαπωνία προκαλώντας μικροτραυματισμούς, μικρές υλικές ζημιές, προβλήματα στις συγκοινωνίες αλλά και τη διακοπή της λειτουργίας ενός πυρηνικού σταθμού για λόγους ασφαλείας. Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε την περιοχή του Τόκιο στην Ιαπωνία προκαλώντας μικροτραυματισμούς, μικρές υλικές ζημιές, προβλήματα στις συγκοινωνίες αλλά και τη διακοπή της λειτουργίας ενός πυρηνικού σταθμού για λόγους ασφαλείας. Ισχυρή σεισμική δόνηση έντασης 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε και στις νήσους Άνταμαν στον Ινδικό Ωκεανό, χωρίς ωστόσο να εκδηλωθεί φαινόμενο τσουνάμι.

 

Στην Ιαπωνία, από τη δόνηση ,το επίκεντρο της οποίας ήταν στη θάλασσα , 150 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τόκιο, έκλεισε λόγω κατολίσθησης τμήμα του κεντρικού αυτοκινητόδρομου Τομέι που συνδέει το Τόκιο με την Ναγκόγια, αλλά και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των τρένων υψηλής ταχύτητας.

Η δημόσια τηλεόραση μετέδωσε ότι 81 άνθρωποι υπέστησαν μικροτραυματισμούς.

Τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες από σπασμένα μπουκάλια σε σουπερμάρκετ και βιντεοκασέτες να πέφτουν από τα ράφια ενός τηλεοπτικού στούντιο την ώρα του σεισμού.
Για λόγους ασφαλείας, οι αρχές διέκοψαν προσωρινά τη λειτουργία του πυρηνικού σταθμού Τσούμπου στην περιοχή της Σιζουόκα.

Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι η σεισμική δόνηση που είχε εστιακό βάθος 28,6 χιλιομέτρων και το επίκεντρό της ήταν σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τις ακτές της Σιζουόκα, προκάλεσε ένα μικρό παλιρροϊκό κύμα, ύψους 40 εκατοστών.

Χορός ρίχτερ σε Ινδία, ΙαπωνίαΣτον Ινδικό Ωκεανό, σύμφωνα πάλι με το Ινστιτούτο, η δόνηση-που αρχικά μετρήθηκε στα 7,7 Ρίχτερ-είχε εστιακό βάθος 30 χλμ και εντοπίζεται σε απόσταση 260 χλμ βορείως του Πορτ Μπλέρ στις Νήσους Άνταμαν.

Το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι του Ειρηνικού εξέδωσε ανακοινωθέν για κίνδυνο δημιουργίας επικίνδυνου παλιρροϊκού κύματος σε Ινδία, Μιάνμαρ, Ινδονησία, Ταϊλάνδη και Μπανγκλαντές, ωστόσο, αργότερα, η κατάσταση συναγερμού αποσύρθηκε, ενώ σχετικό φαινόμενο δεν εκδηλώθηκε.

Πηγή: ΕΡΤonline

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr