Επιχείρηση της ΕΜΑΚ για διάσωση… διαρρήκτη!

Σε επιχείρηση διάσωσης από την ΕΜΑΚ κατέληξε απόπειρα διάρρηξης στην Εθνική Τράπεζα στην Καισαριανή. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης είχε κρυφτεί από την Παρασκευή και προσπάθησε να παραβιάσει τις θυρίδες και το χρηματοκιβώτιο, όμως τα συστήματα ασφαλείας τον εγκλώβισαν.

0 312

Σε επιχείρηση διάσωσης από την ΕΜΑΚ κατέληξε απόπειρα διάρρηξης στην Εθνική Τράπεζα στην Καισαριανή. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης είχε κρυφτεί από την Παρασκευή και προσπάθησε να παραβιάσει τις θυρίδες και το χρηματοκιβώτιο, όμως τα συστήματα ασφαλείας τον εγκλώβισαν. Σε επιχείρηση διάσωσης από την ΕΜΑΚ κατέληξε απόπειρα διάρρηξης στην Εθνική Τράπεζα στην Καισαριανή. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης είχε κρυφτεί από την Παρασκευή και προσπάθησε να παραβιάσει τις θυρίδες και το χρηματοκιβώτιο, όμως τα συστήματα ασφαλείας τον εγκλώβισαν, ενώ δεν επέτρεπαν ούτε στους υπεύθυνους του υποκαταστήματος να εισέλθουν στο εσωτερικό της τράπεζας. Ως εκ τούτου, το βράδυ του Σαββάτου στήθηκε μια επιχείρηση από την ΕΜΑΚ, όπου χρειάστηκε να γκρεμίσει τον τοίχο του χρηματοκιβωτίου.

Εγκλωβισμένος στο δωμάτιο με τις θυρίδες και το χρηματοκιβώτιο

Επαγγελματίας διαρρήκτης τραπεζών με ειδικότητα στην εξουδετέρωση των συστημάτων ασφαλείας φαίνεται ότι είναι ο αλλοδαπός που συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, ωστόσο τα συστήματα της Εθνικής Τράπεζας, τον εγκλώβισαν μέσα στο δωμάτιο με τις θυρίδες και το χρηματοκιβώτιο.

Ο 30χρονος διαρρήκτης φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ότι "τελικά η Ελλάδα δεν είναι σαν τη Βουλγαρία" καθώς στην χώρα του, σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας, είχε κάνει χρυσές δουλειές με τις διαρρήξεις τραπεζών.

Ο 30χρονος, είχε μπει στο υποκατάστημα της τράπεζας από την Παρασκευή και ταμπουρώθηκε στο υπόγειο.

Μόλις έκλεισαν οι υπάλληλοι, αυτός άρχισε να δουλεύει, όμως υπολόγιζε χωρίς τα συστήματα ασφαλείας, τα οποία μπλόκαραν την είσοδο και την έξοδο στο χρηματοκιβώτιο, ενώ ο συναγερμός δεν σταματούσε να χτυπά.

Ο διευθυντής του υποκαταστήματος ειδοποίησε τις αρχές και, αφού δεν μπόρεσαν να εισέρθουν με τους κωδικούς ασφαλείας, επιστρατεύτηκε η ΕΜΑΚ.

Οι άνδρες της Ασφάλειας συνέλαβαν τον αλλοδαπό, ενώ γίνεται έρευνα για το πώς μπόρεσε να φτάσει στο χώρο των θυρίδων και να κρυφτεί.

Ο δράστης είχε καταφέρει να παραβιάσει περισσότερες από 20 θυρίδες και είχε στραφεί στο χρηματοκιβώτιο.

Αν τελικά κατάφερνε να υλοποιήσει το σχέδιό του, η ζημιά που θα έκανε, σύμφωνα με αξιωματικούς της αστυνομίας, θα άγγιζε τα 20.000.000 ευρώ.

Πηγή: ΝΕΤ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr