Ψηφίστηκε με 153 «Ναι» το Ασφαλιστικό

Το Ασφαλιστικό και Φορολογικό νομοσχέδιο, που περιλαμβάνει μέτρα που έχουν ξεσηκώσει θύελλα κοινωνικών αντιδράσεων, ψηφίστηκε χωρίς απώλειες,

0 386

Το Ασφαλιστικό και Φορολογικό νομοσχέδιο, που περιλαμβάνει μέτρα που έχουν ξεσηκώσει θύελλα κοινωνικών αντιδράσεων, ψηφίστηκε χωρίς απώλειες,

Το Ασφαλιστικό και Φορολογικό νομοσχέδιο, που περιλαμβάνει μέτρα που έχουν ξεσηκώσει θύελλα κοινωνικών αντιδράσεων, ψηφίστηκε χωρίς απώλειες, όπως εκτιμούσε και το Μέγαρο Μαξίμου. Οι 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων ψήφισαν «Ναι» και η στάση τους ήταν ξεκάθαρη ήδη από τις επιτροπές όσο και στη ολομέλεια της Βουλής.

Ωστόσο, προκαλεί προβληματισμό η στάση των βουλευτών του Πάνου Καμμένου, οι οποίοι δεν πήραν το λόγο κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Σαββατοκύριακου.

Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση έχει κλείσει όλες τις εκκρεμότητες και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος προσέρχεται στο Eurogroup της Δευτέρας με το δυνατό χαρτί των μέτρων, που ψηφίστηκαν στη Βουλή αργά το βράδυ της Κυριακής. Στο Eurogroup της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να πετάξει τη μπάλα στο γήπεδο των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ, αφήνοντας τους να βρουν μεταξύ τους λύσεις για την ελάφρυνση χρέους και να συμφωνήσουν πώς (δεν) θα ληφθούν πρόσθετα προληπτικά μέτρα και, να κινηθεί στη γραμμή «εμείς κάναμε ό,τι συμφωνήσαμε, βρείτε τρόπο να συμφωνήσετε μεταξύ σας τα υπόλοιπα».

Οι δηλώσεις των Ευρωπαίων ηγετών μία ημέρα πριν το κρίσιμο Eurogroup είναι θετικές. Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί τόνισε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV πως «δεν θα υπάρξει “ριμέικ” του ελληνικού δράματος, διότι έχουν γίνει πράγματα, έχει γίνει πολλή δουλειά».

πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr